Avslutter aksjonen, fortsetter kampen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

HOLMESTRAND: Hans Inge Rønningen avslutter sultestreiken på Hus 3 i dag klokka 12, men aksjonistene møtes igjen mandag for å trappe opp kampen for andre psykisk syke.

DEL

Etter over tre døgn uten mat, er tidligere Plumbo-trommis Hans Inge Rønningen sliten. En liten skjelving på hånden avslører at sultestreik og husokkupasjon har tatt på.

– Vi er avhengig av medisiner, og disse skal tas sammen med mat. Derfor tar vi en pause i helgen. Helsa vår er tross alt viktigst. Dessuten ser vi at dette tar på for familien vår. Det er ikke så lett å forklare datteren min på seks år hva jeg driver med nå, sier Rønningen.

Vil kjempe for flere

Dermed avslutter de okkupasjonen i formiddag.

– Vi har fått tilbud om et godt alternativt behandlingstilbud. Men vi er fortsatt kamplystne på vegne av både de andre pasientene her på Hus 3 og også andre psykisk syke i Norge, sier Rønningen.

Jakter på helseministeren

Mandag tar aksjonistene i bruk mer demokratiske virkemidler, som brev, telefoner og sosiale medier.

– Vi håper på å nå helsetoppene i Norge. Målet er å få helseminister Bent Høie i tale, for det er helt vilt at psykiatrien i Norge skal bygges ned, og ikke opp. Jeg kjenner så mange ressurssterke folk som sliter med psykisk sykdom, og det lønner seg å gi oss behandling, slik at vi kan bli friske og komme ut i jobb igjen, sier han.

Artikkeltags