Gjennomslag og jubel i Holmestrand

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

HOLMESTRAND: Jubel og glede og konjakk på røysa. I dag gikk gjennomslagsalven i jernbanetunnelen i Holmestrand.

DEL

Det var statssekretær Bård Hogsrud (Frp) som fikk æren av å «tenne lunta» på salven som tok ned de siste meterne med fjell som skilte nordløpet fra det søndre. Over 200 personer var til stede på gjennomslagsfesten.– Det er jo sånn at de som satt før oss i regjeringen vedtok og bevilget pengene til dette prosjektet, og så får jeg lov til å trykke på knappen, sa Hogsrud som berømmet næringslivet og lokalpolitikere både i kommunene og i fylkeskommunen for sin ståpåvilje for å få satt i gang jernbaneprosjektet.

– Det er mange som skal ta æren for at vi står her i dag. Dette er en milepæl for kommunikasjon i Vestfold, sier Hogsrud som tror at kortere reisetid med fullt dobbeltspor vil trekke enda flere til jernbanen i årene som kommer.

Blant alle gjestene var også utbyggingsdirektør Gunnar Løvås i Jernbaneverket. Han smilte fra øre til øre. Løvås tiltrådte stillingen mandag denne uka.

– Du kan trygt si at jeg, bokstavelig talt, har fått en pangstart i den nye jobben, sier han. Den nye linjen forkorter reisetiden med fem minutter. Løvås mener at dette kompenseres med hyppigere avganger.

– Går toget ofte nok, vil flere bruke det, sier han.

Artikkeltags