Gå til sidens hovedinnhold

Trakk politimann etter bilen

Artikkelen er over 9 år gammel

HOLMESTRAND: En 25 år gammel mann straffes med fengsel etter at han kjørte fram og tilbake med bil mens en politimann satt fast i døren.

På morgenen den 24. mars 2010 kjørte en 25 år gammel mann gjennom Holmestrand sentrum i så høy hastighet at en politipatrulje sperret veibanen med sin uniformerte politibil. Da en av polititbetjentene gikk bort til bilen, forsøkte 25-åringen å stikke av, heter det i en dom fra Nordre Vestfold tingrett.

Poltibetjenten har forklart hvordan den ene hånden hans ble sittende fast i bilen, og at 25-åringen deretter begynte å kjøre fram og tilbake. Politimannen ble etter eget utsagn trukket fram og tilbake som en filledukke gjentatte ganger.

«Dette skjedde til tross for at politibetjenten og tiltalte under deler av denne sekvensen hadde blikkontakt med hverandre. Politibetjenten opplevde situasjonen så kritisk at han trodde han skulle dø», heter det i dommen.

Etter en stund kom politibetjenten seg løs fra bilen. 25-åringen stakk deretter av.

13 lovbrudd

Mannen var i Nordre Vestfold tiltalt for 13 lovbrudd av ulik karakter. Felles for mange av dem var at 25-åringen var ruset i gjerningsøyeblikkene. Blant  tiltalepunktene var et tilfelle av forsøk på forsikringssvindel med bil, tyveri av en bunke Dagbladet fra en bensinstasjon.

Mannen, som ikke har førerkort, var også tiltalt for en rekke tilfeller av kjøring i påvirket tilstand. I retten ble han fradømt retten til å få førerkort på livstid. Han ble frikjent på ett tiltalepunkt, men ble idømt en straff på åtte måneders fengsel, hvorav en måned ble utsatt med en prøvetid på to år.