Gå til sidens hovedinnhold

Her slår svindleren til

Artikkelen er over 9 år gammel

HOLMESTRAND: Etter at det i fjor ble stjålet varer for over hundretusen kroner fra G-sport i Holmestrand, har sportsbutikken igjen hatt besøk av kriminelle.

– Jeg er drittlei at folk skal drive å stjele. Nok er nok, sier daglig leder Rune Bergquist og peker bort på overvåkingsskjermen.

Der spiller han av en overvåkingsvideo som i forrige uke fanget opp en vekslingssvindler i butikken. Han stakk ifølge Bergquist av med det dobbelte beløpet han kom inn med.

– Svindleren tok bevisst en uerfaren ansatt. Han kom inn med fem hundre kroner, og gikk ut igjen med tusen kroner, forteller han.

Etter at svindleren plukket ut sitt offer, hentet han en sportstape, og gikk bort til kassen for å betale. Der ønsket han å betale med en femhundrelapp, samtidig som han ba om å få veksle flere sedler. Svindleren snakket ifølge Bergquist fort, og ba om mye på en gang og forvirret ekspeditøren. 

– Det er dette de lever av, sier han. 

Disse svindlerne er som regel medlemmer av organiserte bander. 

LES OGSÅ: Gjennom dette hullet forsvant merkevarer for hundretusener

VIDEO:

Anmeldt til politiet

Bergquist forteller at han var rask med å anmelde saken til politiet. 

– Vi har anmeldt hendelsen, og politiet opplyste at flere forretninger i distriktet har opplevd det samme. 

Den populære sportsbutikken i Holmestrand har også blitt svindlet før, men denne gangen har de sikret seg gjerningspersonens ansikt på en overvåkingsvideo.

 – Dette har skjedd hos oss tre ganger tidligere, og disse svindlerne er supersleipe. Ekspeditørene har ikke sjanse, altså, forteller daglig leder. 
 

LES OGSÅ: Nokas-vekter siktet for grovt tyveri

Har økt sikkerheten betraktelig

Etter at sportsbutikken ble frastjålet varer for over hundre tusen kroner i fjor, har de investert i flere overvåkingskameraer og et mer avansert alarmsystem. 

– Vi vurderte sikkerheten, og valgte derfor å oppgrader vårt sikkerhetssystem. Det har vært verdt det, innrømmer daglig leder. 

Han forteller at de prøver å være i forkant ved å drive forebyggende arbeid, men at det alltids vil være et marked for tyver også. 

– Det dukker alltids opp noen som vil lure deg. Derfor må vi være på vakt, sier han.

Det er et fenomen

Politistasjonssjef ved Holmestrand politistasjon, Ulf Malm, sier at veksslingssvindleren ikke er funnet, men at det ikke er første gangen man ser saker som dette.

– Vi har ikke hatt flere tilfeller av dette i Holmestrand, men vekslingssvindel er et kjent fenomen, både i Vestfold og i resten av landet, sier Malm.

Stasjonssjefen tror hvem som helst kunne blitt lurt av svindleren som lurte til seg en ekstre 500-lapp på G-sport.

– Det er rene tryllekunsten, sier han.

Malm oppfordrer bedrifter til å unngå å komme i situasjoner liknende den som oppsto på G-sport.

– Vi oppfordrer forretninger til å ikke innlate seg på veksling i det hele tatt, råder han.

Flere saker på tb.no:

Streik gir gratis bompasseringer

Kvinne (84) kjørte seg fast på et skilt

Båt totalskadd i brann

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.