Gå til sidens hovedinnhold

Løp 34 kilometer på 34-årsdagen

Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Da Jeanette fylte 34 år fant hun like godt ut at hun skulle løpe 34 kilometer.

De aller fleste pleier å bruke fødselsdagen sin på å spise kaker og åpne bursdagspresanger. Jeanette Johansen Vika fra Holmestrand derimot brukte bursdagen på å løpe. Ikke bare en runde rundt boligfeltet, men over tre mil. 34-åringen løp nøyaktig 34 kilometer fra Holmestrand til Tønsberg.

– Det er første gangen jeg har løpt på bursdagen min. Jeg fikk en idé for et par uker siden om at det var det jeg ville gjøre på bursdagen. Det passet bra siden jeg har bursdag på en søndag, forteller den sportye 34-åringen.

Jeanette la ut på den 34 kilometer lange løpeturen tidlig søndag morgen, og brukte til sammen 3 timer og 15 minutter. Løpeturen gikk gjennom tre kommuner og endte til slutt på Sem i Tønsberg.

– Det tok noen timer å løpe. Det er faktisk første gang jeg har løpt så langt siden Oslo Maraton i 2011. Da løpte jeg 42 kilometer, forteller hun til tb.no.

– Godt det sto en boks med Pepsi klar

Trebarnsmoren innrømmer det var en slitsom løpetur hun gjennomførte.

– Løpeturen var tung. Det var godt det sto en bil klar og en kald boks med Pepsi Max da jeg kom fram til Tønsberg, forteller hun.

Etter å ha fått byttet klær og drukket opp en boks med Pepsi Max, gikk turen videre til Brygga i Tønsberg for å nyte et bursdagsmåltid.

– Det ble middag med mannen, barna og foreldrene mine, forteller hun.

– Skjønner når de sier de går på en smell

Søndagens løpetur er ifølge Jeanette kun oppvarming til det hun har i vente til høsten. Hun har også i år planer om å løpe 42 kilometer i Oslo Maraton. 

– Jeg skjønner hva maratonløpere mener når de sier de går på en smelletter 35 kilometer. Det gjorde jeg i dag. Det var tungt, men jeg håper jeg greier å fullføre Oslo Maraton i år også, forteller Jeanette til tb.no.

34-åringen som til daglig jobber ved NIMI Ullevål, som tilbyr profesjonell medisink hjelp, forteller hun er veldig glad i å løpe og at hun gjør det ofte.

– Løpe er enkelt. Man kan gjøre det når som helst og det er enkelt å gjennomføre. Jeg har gjort det i mange år og det samme har mannen min. Det er som et lite friminutt for oss, forteller hun.

– Nå skal jeg strekke på bena og hvile

Etter å ha tilbakelagt 34 kilometer på litt over tre timer, forteller Jeanette at hun vil ta en velfortjent pause fra treningen. I hvertfall i et par dager.

– Det er viktig å la kroppen hvile seg i noen dager, så nå skal jeg strekke på bena og ha voksenbursdag hjemme, forteller Jeanette til tb.no.

Her kan du se den 34 kilometer lange løpeturen til Jeanette Johansen Vikar:


LES FLERE SAKER PÅ TB.NO:
– Fant avkappet geitehode
Nordhaug vant klatretrøya
– Apple lanserer ny iPhone

Kommentarer til denne saken