Gå til sidens hovedinnhold

Turister fra Vestfold var i området bare timer før terrorangrepene

Artikkelen er over 6 år gammel

Monika Sjue var i samme område kvelden terrorangrepene i Paris skjedde.

(Jarlsberg Avis)

– Dette er uvirkelig og helt forferdelig og vanskelig å forholde seg til. Vi satt i samme området og spiste mat. Her har de bare skutt inn i restauranter. Vi elsker jo å sette oss ned på en fortausrestaurant og det gjorde vi tidligere på kvelden i området der det ble skutt. Vi dro fra området ved 20-tiden i går kveld, sier Monika Sjue fra Holmestrand.

Terrorangrepene startet ikke lenge etter, ved 22-tiden.

Vi snakker med Sjue på telefon fra hotellet der hun bor.

Hun forteller at det var mye politifolk i området da de var der for å spise.

– Det var mye politi, men det var jo før dette skjedde og jeg vet ikke om det er noe sammenheng, sier hun.

Da vi snakker med henne lørdag morgen sitter hun på hotellrommet sitt og følger med på nyhetene.

DIREKTE: Følg vår direkterapportering om terroren i Paris 

– Stille og rolig

Hun forteller at alt står bra til med henne og resten av reisefølget, som er fra Holmestrand, Tønsberg og Horten.

– Utenfor hotellet virker alt stille og rolig. Hotellet ligger ikke så langt fra Louvre, og rundt en kilometer fra området der skytingen var. Fotballstadion ligger litt lenger unna, sier hun.

Sjue har ikke vært ute av hotellrommet så lang i dag. Hun har fått med seg rådene fra Utenriksdepartementet om å følge de lokale myndighetenes råd.

– Vi får sikkert beskjed om hvordan vi skal forholde oss til dette når vi kommer ned i resepsjonen, sier hun.

Reiser hjem i kveld

Sjue følger med på nyhetene så langt det lar seg gjøre.

– Jeg snakker ikke fransk, men følger med på norske aviser og nyhetssendinger. I tillegg følger jeg nyheter på engelsk via CNN, BBC og engelske aviser, sier hun.

Sjue og reisefølge, som har vært på fototur i Paris, reiser som planlagt hjem i kveld. Det både gleder og gruer hun seg til.

– Jeg skulle ønske jeg bare kunne knipse, så var jeg hjemme. Jeg har ikke mest lyst til å ta tog og fly nå, men jeg vil hjem nå. Hadde dette skjedd første dagen vi var på tur, vet jeg ikke hva vi hadde gjort, sier hun.

Angrepssteder i Paris

Le Bataclan : En av de mest kjente konsertstedene i Paris, på Boulevard Voltaire ikke langt fra Place de la République. Fredag spilte California-bandet Eagles of Death Metal for over 1.500 publikummere. Angriperne skal ha skutt rundt seg og tatt over 100 mennesker som gisler. Da politiet stormet stedet, detonerte angriperne selvmordsvestene de bar på kroppen. Minst 100 drepte, sju kritisk såret.

Stade de France : Frankrikes nasjonale fotballstadion. Her spilte Frankrike og Tyskland en landskamp da to selvmordsangrep og et bombeangrep skjedde samtidig nær to av inngangene til stadionet. Minst tre ble drept, elleve kritisk såret.

* La Belle Equipe : Tradisjonell parisisk fortauskafé på Rue de Charonne, en sidegate til Boulevard Voltaire. Minst 19 mennesker ble drept da angriperne skjøt mot kafeen med maskingevær. 13 er kritisk såret.

Le Carillon og Le Petit Cambodge : En bar og en kambodsjansk restaurant som ligger på hver sin side av Rue Bichat, på hjørnet av Rue Alibert, litt nord for Place de la République. Begge stedene ble beskutt. Minst 14 drepte, ti alvorlig såret.

* Restaurant Casa Nostra : Ligger i Rue de la Fontaine au Roi, ikke langt fra Rue Bichat. Beskutt, minst fem drept.

Rue Beaumarchais , nær Place de la Bastille: tre kritisk såret.

Avenue de la Republique-plassen : Fire drept, elleve kritisk såret.

(Kilder: AP, Le Parisien, BBC)

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.