Må reparere ferjelemmen – nå blir det nye rutetider i fire måneder

Artikkelen er over 1 år gammel

Byggearbeid på ferjekaia i Moss får konsekvenser for ferjepassasjerene.

DEL

(Gjengangeren) Torsdag 1. november starter Vegvesenet sine arbeider med den andre av to ferjelemmer ved kaia i Moss. Under arbeidet er lemmen ute av drift, noe som betyr at ferjene ikke kan legge til, og kun kan bruke den andre lemmen.

To fluer i én smekk

– Det viste seg at ferjelemmene måtte oppgraderes for å tilfredsstille nye krav til ferjekaibruer. Samtidig bygges de om, for å bedre tilpasses de nye Bastøferjene, forklarer Arne Bjørklund i Statens vegvesen i en pressemelding.

Reparasjonene og oppgraderingene får direkte konsekvenser for Bestø Fosen-passasjerer. Fram til arbeidene skal være ferdige 15. mars neste år, vil det kjøres færre ferjer mellom Horten og Moss.

Tar én ferje ut av drift

– Det er ikke mulig å kjøre fem ferjer på en lem uten at det oppstår forsinkelser. Derfor har vi blitt enige med Statens vegvesen om å ta én ferje ut av drift i byggeperioden. Da unngår vi at ferjene blir liggende og vente før de kan legge til kai, sier Øyvind Lund, administrerende direktør i Bastø Fosen.

I perioder hvor det normalt er 15 minutter mellom hver avgang, blir det i stedet 20 minutters avganger. Utover dette vil dagens rutetabell opprettholdes.

For å gjøre belastningen på rutetabellen så liten som mulig, er arbeidet lagt i de periodene som har lavest trafikk.

Artikkeltags