Gå til sidens hovedinnhold

Mann (59) siktet for voldtekt i Horten

Artikkelen er over 6 år gammel

I slutten av mai slapp mannen ut av Ila, selv om drapsmannen (59) var uskikket for prøveløslatelse. Nå er han siktet for ny voldtekt.

I slutten av mai ble den draps- og voldtektsdømte mannen (59) løslatt etter nesten 30 år i fengsel. Nå er han siktet for en ny voldtekt, skriver Gjengangeren.

– En mann i 50-årene ble mandag 30. juni varetektsfengslet for 4 uker av Tønsberg tingrett. Han er siktet for voldtekt og samtykket i fengsling. Gjerningsmann og fornærmede hadde ingen relasjon til hverandre før overgrepet. Mannen erkjenner ikke straffskyld. Overgrepet skjedde på en privatadresse i Horten i helgen, skriver Vestfold politidistrikt i en pressemelding. 

– Politiet er i en tidlig fase av etterforskningen og det er derfor svært begrenset med opplysninger som i denne fase vil tilflyte offentligheten.

Det var VG som først omtalte siktelsen. 

Tønsbergs Blad skrev i mai om mannen i forkant av at han ble løslatt. 

Saken kan du lese her: Skal klare seg uten oppfølging

Fikk ikke prøveløslatelse

Mannen har i løpet av de 21 årene ikke blitt prøveløslatt. Etter vanlig praksis, kan domfelt få prøveløslatelse når to tredjedeler av straffen er sonet. Etter det Gjengangeren kjenner til, bosatte mannen seg i Horten etter at han hadde sonet ferdig en 21 år gammel dom for voldtekt og drap. 

– Dette er et forhold som er under etterforkning, og vi har ikke mulighet for å kommentere dette, sier administrasjonssjef Ragnar Sundklakk til Gjengangeren. 

Fire voldtekter og ett drap

Mannen er straffedømt 12 ganger, og har grove forbrytelser på rullebladet – fire voldtekter og ett drap. Den siste voldtekten skjedde i 1993.

Mens han sonet straffen for to voldtekter, ble han prøveløslatt. Da møtte han en 52 år gammel kvinne på et utested i Oslo.

Senere på kvelden voldtok han henne, og kvalte kvinnen med T-skjorten hun hadde på seg. Turgåere fant den døde kvinnen avkledd og mishandlet tidlig dagen etter.

Mannens forsvarer, Ann Turid Bugge, ønsker ikke å kommentere saken. 

– Jeg har ingen kommentar til dette i det hele tatt, sier Ann Turid Bugge til Gjengangeren.