Gå til sidens hovedinnhold

Nå får Olaf skikkelig fårikål

Artikkelen er over 8 år gammel

HORTEN: Etter begredelig kommunal fårikål, skal Olaf Mathisen og andre beboere få retten servert slik den skal være. Det skal «Gledespatruljen» i P4 sørge for.

– Vi kommer til Borre sykehjem i morgen for å servere god fårikål til Olaf og andre beboere på avdelingen, forteller reporter Hannah Kolås i P4 til gjengangeren.

Hun har med seg et cateringfirma når radiokanalens Gledespatrulje kommer til Borre sykehjem i morgen torsdag. Gjengangerens artikler om kvalmende fårikål som ble servert ikke èn men to ganger, har fått nasjonal oppmerksomhet.

Rørende intervju

Og fårikålvarsler Olaf Mathisen, som nå har rukket å bli 87 år,  ble intervjuet om saken i programmet «Sytten tretti» på P4 tirsdag denne uka.

– Det var svært rørende, forteller reporter Kolås. Da bestemte man å sende en Gledespatrulje til Borre sykehjem.

Dermed kan beboere glede seg til å smake fårikål slik den skal se ut og smake, lover P4.

Mer fårikål

Og det stopper ikke der.

– Vi har snakket med Borre sykehjem, og onsdag 14 november skal vi sørge for at det lukter god, gammeldags fårikål på hele avdelingen, forteller informasjonssjef Ellen Flø Skagen i Nortura i Tønsberg som eier Gilde.

– Vi stiller opp med to gode kokker med lang erfaring i kjøttfaget. Vi har fått lov til å bruke kjøkkenet på sykehjemmet til å lage et godt måltid fårikål fra bunnen av. Vi snakker om Norges nasjonalrett, og vi spanderer gjerne måltidet på Olaf Mathisen og de andre beboerne, sier Ellen Flø Skagen.

– Vi ønsker ikke å blande oss inn i diskusjonen rundt institusjonsmat, men vi registrerer den enorme oppmerksomheten denne saken har fått, og vi vil bidra positivt på vår måte. For Gilde er det bare hyggelig å kunne skape litt glede på sykehjemmet, sier Ellen Flø Skagen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.