Gå til sidens hovedinnhold

Familievold for lukkede rettsdører

Artikkelen er over 7 år gammel

HORTEN: I dag startet rettssaken mot en 37-åring som i en årrekke skal ha terrorisert sin kone, samboer og barn.

Mannen er tiltalt for i alt 23 lovbrudd som faller inn under straffelovens paragraf 219 (se faktaboks). Det skal dreie seg om vold og terrorisering av kona, og hans egne mindreårige barn, i tillegg til samboeren og hennes barn.

Ifølge Gjengangeren skal mishandlingen ha pågått så lenge som i 14 år. I tillegg til grov, fysisk og psykisk mishandling, er mannen tiltalt for å ha brutt et besøksforbud han ble idømt av retten.

Da retten ble satt mandag, ønsket mannens forsvarer Bjørn Berge umiddelbart at pressen skulle forlate rettssalen. De fremmøtte journalistene ble derfor sendt på gangen slik at rettens formann og de øvrige partene kunne diskutere spørsmålet.

Etter en lang diskusjon falt avgjørelsen. Rettens formann Øistein Wegner Fagernes kunngjorde at saken skal gå for delvis lukkede dører, først og fremst av hensynet til fornærmede og vitner i saken. Pressen vil imidlertid få muligheten til å høre den tiltaltes forklaring, denne vil sannsynligvis bli presentert mandag.

Avgjørelsen om å lukke dørene var ifølge Wegner Fagernes enstemmig.

Det er satt av tre dager til saken i Nordre Vestfold tingrett. Barna og deres mødre har advokat Helge Hjetland og Siv Elise Kvamsdal som sine bistandsadvokater.