Strømbrudd i Horten og Re

Artikkelen er over 2 år gammel

Nesten hele Horten har mistet strømmen fredag formiddag.

DEL

(Gjengangeren) Fredag formiddag ble det mørkt i stuene hos henholdsvis 79 og 17 kunder i Horten og Re, viste avbruddskartet til Skagerak Nett.

Feilen viser seg imidlertid å være større enn som så.

Feil både her og der

– Vi har en feil på det overliggende nettet vårt. I tillegg er systemet som logger strømbrudd ute av drift, så avbruddskartet viser ikke riktig antall brudd, forteller informasjonssjef Ruhne Nilssen i Skagerak Nett.

Han forteller at mens avbruddskartet viste nokså beskjeden statistikk, var realiteten at nesten hele Horten var mørklagt.

Da Nilssen snakket med avisa like før klokken 12, skulle flesteparten av kundene ha fått tilbake strømmen. Like etter viser imidlertid avbruddskartet flere brudd enn tidligere, med 570 strømløse kunder i Horten og 17 i Re.

Jobber med koblingene

Klokken nærmere halv ett forteller Nilssen at flere nå har mistet strømmen i forbindelse med arbeidet med å få strømmen på plass igjen.

– Mannskapene holder på med koblingene, og da vil nok mange oppleve korte brudd mens arbeidet pågår. På det meste kan du godt si at store deler av Horten var uten strøm.

Han sier det er vanskelig å anslå hvor lang tid arbeidene vil ta, men håper problemet snart skal være løst.

Klokken 12.38 er antallet kunder uten strøm nede i 131.

Saken oppdateres.

Artikkeltags