Kattunger dumpet – reddet fra pinefull død

ONDSKAP: Disse kattungene ble funnet i Nordskogen av en observant jogger forrige uke. – Å behandle dyr på denne måten kaller jeg ondskap, og for dem som gjør slikt finnes det ingen unnskyldning, sier Ingeborg Tjore, leder i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tønsberg og Horten.

ONDSKAP: Disse kattungene ble funnet i Nordskogen av en observant jogger forrige uke. – Å behandle dyr på denne måten kaller jeg ondskap, og for dem som gjør slikt finnes det ingen unnskyldning, sier Ingeborg Tjore, leder i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tønsberg og Horten. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En observant jogger reddet livet til fem små kattunger, som trolig ble dumpet i Nordskogen forrige uke.

DEL

Joggeturen i Nordskogen tok en uventet vending for en anonym leser i forrige uke. Etter å ha lett etter hoggorm i skogen hørte joggeren lyder fra en av stiene. Her fant mannen seks små kattunger, den ene død, skriver gjengangeren.no.

LES OGSÅ: – Beste kjæledyret jeg noen gang har hatt
LES OGSÅ: – Han hadde lagt seg ned for å dø

Sultne og dehydrert


Kattungene, antatt å være rundt tre uker gamle, freste litt ved første møte, men roet seg kjapt. De skrek derimot ustanselig og bar preg av sult og dehydrering. Det får både Dyrebeskyttelsen og redningsmann til å tro at ungene ikke ble født i naturen.

– Kattene er tamme og det er liten tvil om at dette er en stygg dumpingsak. Bare flaks gjorde at de ble funnet, og slapp å lide en pinefull død slik den ene av dem gjorde, sier Ingeborg Tjore, leder i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tønsberg og Horten.

LES OGSÅ: Disse kattene vil ingen ha
LES OGSÅ: – Det er helt utrolig at vi fikk henne tilbake

Dumping av kattunger er et utbredt problem og det kan bare spekuleres i hvor mange unger som årlig dumpes i naturen. Mørketallene er i tillegg store, for det er langt fra alle som er så heldige som de fem små som berget livet denne gang.

– Vi er inne i vår verste sommer noensinne. Jeg har ikke ord. Å behandle dyr på denne måten kaller jeg ondskap og for dem som gjør slikt finnes det ingen unnskyldning, tordner Tjore.

Heller en verdig død

Som dyreeier har man faktisk ansvar for liv, påpeker hun. Med kattunger man selv ikke kan ha værende i husholdningen bør man derfor gjøre et seriøst forsøk på å gi de bort til et godt hjem. Får man ikke det til bør man i det minste ta ungene til med til dyrlegen. En verdig død er alltid bedre enn en langsom og pinefull død, poengterer representanten fra dyrebeskyttelsen.

LES OGSÅ: Theo ble reddet fra den sikre død

– Helst burde man sterilisere katten. Det er et inngrep de aller fleste i Norge har råd til. For dem som sliter økonomisk kan dyrebeskyttelsen ofte hjelpe, forteller Tjore og fortsetter.

– Det vil alltid komme utgifter i forbindelse med dyrehold. Det er myte at kattene klarer seg uansett, og man må påberegne seg noen tusen kroner i året på en katt, advarer Tjore.

I fosterhjem – trenger eier

Etter å ha matet kattungene hjemme en ukes tid har joggeren nå levert nøstene til dyrebeskyttelsen. Her har de tillitsfulle små fått fosterhjem og godt stell. Håpet er at kattungenes hektiske start på livet nå blir til et verdig liv hos noen snille mennesker som vet å behandle våre firbeinte.

– Vi prøvde så godt vi kunne å ta vare på alle sammen, men med hund og et barn på halvannet år blir det vanskelig å ha fem katter i tillegg. Vi kommer nok likevel til å beholde den ene, forteller redningsmannen.

LES OGSÅ: – Avlivning er et bedre alternativ

Han er lettet over at i alle fall denne historien kan få en lykkelig slutt.

– Man bør ikke være dyrevenn for å forstå at dette er fælt. Jeg kunne gått fra ungene i skogen, men det klarte jeg ikke, forteller redningsmannen.

Artikkeltags