Gå til sidens hovedinnhold

Stjal nøklene til hele hotellet

Artikkelen er over 6 år gammel

Resepsjonist Benedicte Nygård Øhre fikk panikk da hun oppdaget at nøkkelknippet med nøkler til hele hotellet var stjålet i natt.

HORTEN: – Jeg fikk helt panikk, for på knippet er det nøkler til hele hotellet, forteller resepsjonist Benedicte Nygård Øhre ved Best Western Horten Hotell.

Hun forteller at nøkkelknippet inneholder nøkler til hotellets 100 gjesterom, samt hovedinngang, boder, lagerrom og mer. Tyveriet skjedde ved 00.30 tiden natt til onsdag.

Satt på do

– Jeg hadde vært ute med søppel og skulle en tur på do. Mens jeg satt der, hørte jeg noen lyder. Da jeg kom ut rakk jeg å se ryggen på en mann. Jeg fikk en ekkel følelse, forteller Øhre.

Derfor kontaktet hun vaktselskapet Nokas, som hjalp henne å undersøke overvåkingskameraet. Øhre forteller at opptaket viste at mannen kom inn, var kjapt bak resepsjonsdisken og stjal nøkler og litt drikke fra barskapet. Han ringer etter en kamerat som også går inn på hotellet før de sammen går ut i Jernbanegata igjen.

Nøklene bærer Øhre alltid på seg, men i natt hadde knippet falt ut gjennom et hull i lommen på forkleet.

– En av gjestene hadde nettopp vært ute og røyket. Det var derfor han kom seg inn, forklarer Øhre.

LES OGSÅ: Bedrifter sender gjestene til hotellene i Tønsberg

Gjenkjente gjerningsmannen

Øhre forteller at mannen tok av seg hetten på hodet mens han var inne på hotellet og ble fanget opp av overvåkingskameraet.

– Da kjente jeg ham igjen fra kvelden før. Han var innom og spurte om rom, men vi hadde fullt, forteller Øhre.

En stund etter tyveriet ringte mannen på hotellets hoveddør. Øhre åpnet ikke, men ringte i stedet politiet. Da var klokken litt over 02, ifølge politiets logg.

LES OGSÅ: Endelig ble det skikkelig fårikål på Olaf (87)

Sporet opp mennene

Mannen som stjal nøklene er 37 år gammel og uten fast bolig.

– Politiet kontrollerte ham og klarte å oppspore mann nummer to, som hadde nøklene på seg, opplyser operasjonsleder Marius Knudsen i Vestfold politidistrikt.

Mannen som hadde overtatt nøkkelknippet er 41 år gammel og bosatt i Horten. Politiet vil opprette sak.

– Slikt skal jo selvfølgelig ikke skje, men det var en rekke tilfeldige omstendigheter som førte til det. Heldigvis ordnet det seg, sier hotelldirektør Torgeir Birkeland.

– Jeg så for meg at vi måtte skifte alle låsene i dag. Det ville kostet mye! sier en lettet Øhre etter nattens hendelser.

LES OGSÅ: Olav Thon kjøpte Åsgårdstrand-perle

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.