Selger mobiler med «Flappy Bird» til blodpris

Antall annonser på finn.no med «Flappy Bird» i teksten, steg kontinuerlig hele tirsdag kveld. Truls Øverjordet fra Horten har allerede blitt oppringt av potensielle kjøpere.

Antall annonser på finn.no med «Flappy Bird» i teksten, steg kontinuerlig hele tirsdag kveld. Truls Øverjordet fra Horten har allerede blitt oppringt av potensielle kjøpere. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

VIETNAM/HORTEN: Det populære spillet er tatt vekk fra markedet for godt. Nå selges mobiler over hele landet med spillet ferdig installert for dem med feit lommebok.

DEL

Finn.no var det lagt ut 32 mobilannonser i hele landet hvor det reklameres for at spillet følger med mobilen. En time senere hadde tallet steget til 46 tirsdag kveld.

Ebay ligger det over 10 000 slike annonser, og det høyeste budet for en Iphone 5 med Flappy Bird er på 50 000 kroner.

La den ut på kødd

Truls Øverjordet fra Horten har lagt ut mobilen sin for salg og håper på jackpot.

– Jeg la den egentlig ut på kødd, men hvis jeg får solgt den for mer enn det en nyere modell er verdt, er jeg fornøyd, sier han.

Øverjordet sier at to personer har spurt om å få komme å se på telefonen som er priset til 6000.

– Den er vel verdt rundt 3-4000 kroner nå egentlig, men det hadde vært gøy og tjent penger på den, sier han.

Borte for alltid

Tirsdag stilte utvikleren av det populære og avhengighetsskapende spillet opp i et intervju med Forbes, der han kunngjør at spillet er tatt vekk fra appmarkedet for godt.

– Flappy Bird var laget så folk kunne spille mens de slappet av, sa Dong Nguyen som skal ha tjent 300 000 kroner dagen på annonseinntekter på spillet.

– Det ble et avhengighetsskapende spill. Det tror jeg er et problem, så det er best å fjerne det. Nå er det borte for alltid, fortsetter Nguyen.

Avhengighetsskapende

Øverjordet tror at nøkkelen til spillets suksess ligger i at det er veldig avhengighetsskapende.

– Det er både gøy og frustrerende fordi man dør hele tiden. I tillegg får det frem konkurranseinstinktet når jeg konkurrer med venner, sier han.

Klokka 20.00 8 februar, la Nguyen ut følgende tweet på Twitter:

Artikkeltags