Sigrid Bonde Tusvik stormet ut i protest – får støtte av Morten Ramm

REAGERER: Komiker Sigrid Bonde Tusvik reagerer på at alle som vant humorpriser er menn. Bildet er tatt under Gullruten 2017.

REAGERER: Komiker Sigrid Bonde Tusvik reagerer på at alle som vant humorpriser er menn. Bildet er tatt under Gullruten 2017. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Reagerer sterkt på mannsdominert prisutdeling i kronikk.

DEL

– Har vi ikke fått bevist noen gang gjennom året at kvinner er morsomme?

Dette spør Sigrid Bonde Tusvik seg i en kronikk i Dagbladet.

Les kronikken her (ekstern lenke)

Bakgrunnen er Humorprisen for 2018, der alle som mottok priser var menn. Komikeren – kjent for podkasten Tusvik & Tønne sammen med Lisa Tønne – forlot showet fem minutter etter prisutdelingen i protest.

– Ja, så klart var det kvinner nominert, jeg nevner i fleng: Randi Liodden, Tre elefanter i rommet, Tusvik & Tønne og Amanda Erlandsen. De andre 26 nominerte var menn, skriver Tusvik i kronikken.

Arrangør bak prisen er Tønsberg-komiker Morten Ramm. I en uttalelse til Dagbladet skrev han at han er enig med Bonde Tusvik.

– Det tror jeg alle er, men man kan ikke manipulere slik at de man vil skal vinne, vinner. Kjipt at det kun er menn som stikker av med seieren. Det ser dust ut på papiret. Juryen har ikke evaluert en totalpakke, men kategori for kategori, og sånn ble det denne gangen.

LES OGSÅ: Skulle på Reiselivsmessen i Tønsberg – reiste forgjeves: – Dette er flaut! (+)

LES OGSÅ: Truls og familien bodde i huset i åtte år, så fikk de seks måneder på seg til å flytte (+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken