– I dag er jeg er en ekstra glad mann

Frps Per Arne Olsen er svært fornøyd med at partiet hans kommer i regjering for aller første gang.

Frps Per Arne Olsen er svært fornøyd med at partiet hans kommer i regjering for aller første gang. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: «Da blir det 2 partiregjering av H/FrP. Gleder meg. Satser nå på at det blir skattelette for de som har mest fra før», skriver Per Arne Olsen (FrP) på Twitter like etter kunngjøringen om at Høyre og FrP går inn i regjering sammen.

DEL

– Ja, var ikke den morsom? Det er en ordparodi på Jens Stoltenbergs slagord. Jeg ser at mine Ap-venner liker den og retwitrer den videre allerede. Jeg er normalt en glad mann, i dag er jeg ekstra glad, sier Per Arne Olsen, nestleder i Fremskrittspartiet.

Han er strålende fornøyd over at Fremskrittspartiet nå kommer inn i regjeringskontorene.

– Jeg synes dette er historisk. Vi har brukt like lang tid på å komme i regjering, som Arbeiderpartiet gjorde før de kom i regjering første gang, sier han og gleder seg over at det ligger an til et godt samarbeide med både Venstre og Kristelig Folkeparti.

LES OGSÅ: – Han kan bli Frp's mann hos Erna

– Hva tenker du om at ikke alle de fire partiene danner regjering sammen?

– Jeg ser store fordeler med modellen som er valgt. Med et avklart forhold og en felles forståelse med de to andre partiene blir det opplagt mer liv i Stortinget enn det var under flertallsregjeringen. Det gir større handlingsrom i parlamentet. Man kan se et tydelig FrP-stempel i samarbeidsavtalen, sier han, og vil ikke utdype hva han mener er den største seieren eller det største tapet for Frp i den samarbeidsavtalen som nå foreligger.

– For oss er det helheten som er viktigst, slår han fast.

Det har versert spekulasjoner om at Olsen kan være aktuell for statsrådspost i den nye regjeringen. Om det er noe i disse ryktene, sier han:

– Ingen kommentar. Om det skulle komme en telefon i fremtiden, er ikke det viktige nå. Tønsbergs Blad har jo tatt feil før, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken