TØNSBERG: For som leder i LLH Vestfold Torbjørn Steen-Karlsen sa i sin begrunnelse: – I år var det lett. Jakob har vist mot og har hatt initiativet til at vi alle må tenke over våre egne fordommer.

– Jeg blir aldri lei av å snakke om fordommer, og å sette temaet på dagsorden, sier Jakob. Nå kommer jeg nesten rett fra SIKT konferansen i Bergen. Det var kjempegøy. Og vet du hva, utpå kvelden dansa jeg til og med Haakon. Altså kronprinsen! Det er jo ganske kult, ler Jakob.

Kvelden i Støperiet var viet kortfilmen «Polaroid», som er laget av de lokale filmskaperne Caroline Østevik og Thomas Larsen Otterdal. Filmen tar for seg fire forskjellige utfordringer til våre fordommer.

Viktig film

Se premieren på fordomsfilmen "Polaroid"

To av dem som så filmen torsdag kveld var Frida Fimland og Hermann Næss, begge 18 år.

– Himla fin, synes jeg, sier Frida. Kjenner meg igjen på noen fordommer som ble tatt opp i filmen. Og det er ganske flaut, egentlig.

– Og jeg synes de var flinke til å få fram budskapet, sier Hermann. En veldig viktig film, syntes de to.

En som har følt folks fordommer på kroppen, er CP-rammede Kristian Hansen (47) fra Tønsberg. Han var spent på filmen, og hadde stor respekt for den jobben organisasjonen World Against Prejudice gjør.

– Folk tror jo at jeg er stokk, steine dum, fordi at jeg har problemer med å snakke. Nå bryr jeg meg ikke så mye om det, men da jeg var yngre gjorde det vondt, sier han. Og jeg heier på Jakob Semb Aasmundsen. Sakene i avisa i sommer har vært viktige og flotte, syntes Kristian.