SKJETTEN: – Prisen for beste lokaljournalistikk i Amedia 2015 går til en avis som leverte inn fire bidrag i konkurransen, som hver på sin side var eksempler på glitrende lokaljournalistikk, utmerket bruk av digitale verktøy, fortellerteknikker og presentasjonsformer, skriver juryen i begrunnelsen for pristildelingen.

– En ny tid

– Dette er et nyskapende prosjekt, et prosjekt som i år er blitt det mest leste, det mest delte, det mest debatterte og mest sette. Og et prosjekt som har påvirket holdninger og bidratt til å endre synet på noen av dem som skiller seg ut i samfunnet. Eller på dem vi har midt blant oss og som vi har sterke og nedfelte synspunkter på, uttaler juryen.

LES OGSÅ: Hei, jeg heter Jakob og jeg er fordomsfull 

Journalistene Jakob Semb Aasmundsen og Bjørnar K. Bekkevard står bak serien, og var strålende fornøyde med å motta pris for innsatsen.

– Det motet Tønsbergs Blad har vist ved dette prosjektet beviser at regler er til for å brytes. Det markerer starten på en ny tid for journalistikken. En tid som er basert på åpenhet, raushet og medmenneskelighet, sa Jakob Semb Aasmundsen i sin takketale.

– I vår Vær varsom-plakat heter det at «pressen har et spesielt ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk» og som oppgave «å beskytte enkeltmennesker og grupper mot overgrep og forsømmelser.» Mediehusets prosjekt går inn i denne tradisjonen på en ny måte når den lar oss få møte personer og grupper vi har fordommer mot – og konfronterer disse fordommene, ikke bare med fakta, men med levende mennesker, som har en historie å fortelle, sier juryen.

Kristina ble gravid som 13-åring 

– Sosialistene snylter, Frp-erne er harry. Her er to politikeres fordommer mot hverandre

– Folk tror vennene mine er støttekontakter 

– Vi må tåle nakenhet

May Jorun mistet jobben fordi hun var for tjukk 

– Sunt for TB

– Det er to kjempestore talenter vi har vært heldige å få se blomstre hos oss nå i sommer. Det har vært veldig sunt for Tønsbergs Blad og vårt forhold til leserne å gjøre noe så annerledes. Jeg vet at mange av leserne har satt pris på Jakobs fordommer, sier ansvarlig redaktør Sigmund Kydland.

Amediaprisene 2015:

Årets mediehus i Amedia er i år Nordlys,

Prisen for beste lokaljournalistikk går til Tønsbergs Blad for serien «Jakobs fordommer».

Tre andre aviser får hederlig omtale: Østlands-Posten for sin serie om Treschow, Bergensavisen for saken «Prisen for et barn» og Tidens Krav for deres arbeid med sykehusstriden.

Juryen har bestått av Tord Selmer Nedrelid, Reidun Kjelling Nybø, Tonje Sagstuen, Hallgeir Westrum og Stig Finslo.

LES ALLE SAKENE I SERIEN HER