For gammel for vikarjobb i barnehage

Etter en måneds jobbjakt, fikk Eilen napp flere steder – blant annet som  vikar i sykehuskafeen.

Etter en måneds jobbjakt, fikk Eilen napp flere steder – blant annet som vikar i sykehuskafeen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Da Eilen mistet jobben i fjor høst, startet jakten på ny. Det ble en jakt med overraskelser.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Da Eilen Walberg (58) fikk svar på søknaden om vikarstilling i en barnehage i februar, måtte hun lese svaret flere ganger: «Vi må dessverre si med en gang, at når det gjelder denne jobben setter vi en øvre aldersgrense på 45 år. Spesielt når søker ikke har vært i yrket før, eller på en stund. Dette er fordi jobben i barnehagen i dag er blitt veldig røff og svært krevende».

– Jeg ble helt perpleks og tenkte: «Wow! Er det mulig?», sier Eilen til dt.no.

Walberg forteller at hun deretter leste opp mailen til venner og bekjente – som holdt på å le seg i hjel. Men Eilen lo ikke:

– Jeg syntes at det var helt hårreisende og tenkte: «Nei, vet du hva, dette går ikke an – dette mennesket fortjener en oppvåkning», fortsetter hun og forteller hun at hun satte seg ned og skrev tilbake:

«Jeg er høyst oppegående og har per i dag aldri blitt utslitt av å jobbe(...) Regner du med at min aldersgruppe sånn cirka er klar for gyngestolen og ferdig i arbeidslivet?»

Gode erfaringer

Walberg anser seg langt fra ferdig med arbeidslivet, og sier at hun satser på å jobbe i mange år ennå.

Hun forteller at da hun mistet jobben som avdelingsleder på Maxi blomster, fordi butikken skulle stenges, kastet hun seg rundt umiddelbart og startet arbeidet med å finne ny.

Etter cirka en måneds jobbsøk, fikk hun napp hos flere, blant andre sykehuskafeen i Drammen, der vi møter henne.

De kommenterer saken slik: «Vi har gode erfaringer med arbeidstakere over 50 år. Vår erfaring er at det skaper et godt arbeidsmiljø å ha medarbeidere i alle aldre og i ulike livsfaser».

LES OGSÅ: Slik skal Ken Harald (57) få jobb

Ta grep selv!

Walberg, som både har sendt søknader, ringt rundt, møtt opp personlig og tatt kontakt med ulike vikarbyråer, lyktes altså med jobbjakten til slutt. Hun har følgende melding til andre i samme situasjon:

– Du må ta grep selv. Jeg tror oppsøkende virksomhet er det eneste som gjelder. Selv fikk jeg null respons på skriftlige søknader.

Walberg tror også at kompetanse blir viktigere og viktigere, og at hun selv har tatt noen dumme valg.

SJEKK VÅRE JOBB-SIDER HER

– Jeg tok handelsskolen, og fikk jobb rett etter videregående. Da jeg ble gravid, valgte jeg å være hjemme og jobbe som dagmamma i de neste ti årene. Det har nok ødelagt en del.

– Hva er ditt beste tips til andre jobbsøkere?

– Ikke vær kresen. Det nytter ikke. Ta det du får, sier hun.

LES OGSÅ: Ikke lett å få jobb som ung

Flott tilbakemelding

Og akkurat det er Nav direktør i Buskerud, Elisabeth Holen enig i:

– Vær fleksibel når du er på jobbjakt – både med hensyn til geografi og type arbeid.

Holen reagerer også med vantro på historien til Eilen:

– Det overrasker meg – jeg har aldri hørt om noe lignende før. Det er veldig mye bra arbeidskraft over 45år – som gjør en fantastisk jobb!

Personalhuset, der Eilen også jobber som vikar, sendte henne for øvrig denne sms`en da hun kom tilbake fra et oppdrag som vikar i en barnehage:

«Du fikk flott tilbakemelding! De syntes du var hyggelig og kjempeflink med barna. Bra jobbet og takk for innsatsen Eilen!»

Artikkeltags