– Fjeld har vært egenrådig

På et informasjonsmøte onsdag fortalte styreleder Bjørn Ole Gleditsch (til venstre) bakgrunnen for at styret sa opp Alf-Reidar Fjeld i juli.

På et informasjonsmøte onsdag fortalte styreleder Bjørn Ole Gleditsch (til venstre) bakgrunnen for at styret sa opp Alf-Reidar Fjeld i juli. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SANDEFJORD: Styret i Sandefjord Lufthavn sparket administrerende direktør Alf Reidar Fjeld fordi han etter deres mening var for egenrådig.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Dette kom fram på et informasjonsmøte på flyplassen onsdag.

Fungerende styreleder Bjørn Ole Gleditsch sa at Fjeld over tid opptrådte egenrådig med manglende oppfølging av styret vedtak, og man etter hvert manglet tillit til ham. Det resulterte i at et enstemmig styre sa opp direktøren 21. juni.

Gleditsch sa i sin redegjørelse at oppsigelsesprosessen begynte allerede under det forrige styret 28. mars.

LES OGSÅ: Vet hvorfor styret sa ham opp

Krevende tid

– Det har vært en krevende tid for mange – ikke minst for selskapet, styret og Fjeld selv. Han har ledet flyplassen på en god måte gjennom mange år, men nå var vi kommet til et punkt hvor vi så behovet for en ny leder. Hele saken er ikke mer dramatisk enn at det har vært uenighet mellom styret og Fjeld over tid, sa Gleditsch.

Unnlot å møte

Styrelederen sa at det ble nedsatt et arbeidsutvalg før oppsigelsen, men at Fjeld nektet å møte to ganger uten advokat.

Gleditsch hevdet at det har kommet ut flere uriktigheter i media etter at Fjeld ble sparket.

Han pekte også på at det har vært riktig å ikke gi detaljer. Blant annet av hensyn til selskapet og Fjeld selv. Til stede på infomøtet var eierne gjennom fylkesutvalget, formannskapene i Sandefjord og Stokke samt private Vestfold Flyplassinvest (Micasa).

Kritikk av politikerne

Ivar Ramberg (SV) synes hele saken har skapt mye uro og tvil rundt lufthavnens omdømme. Han syntes redegjørelsen ga lite kjøtt på beinet.

– Hva er egentlig årsaken? spurte han.

Styreformannen svarte at han ikke ville gi detaljer.

Øivind Hunskaar (Sp) syntes opplysningene som kom fram var bra. – Men de burde kommet lenge før. Mange spekulasjoner kunne vært unngått om styret hadde informert like etter sankthans, sa Hunskaar.

Gleditsch orienterte også om hvorfor han påtok seg styrevervet.

– Jeg ble spurt av styret å tre inn noe måneder til den nye lederen kan presenteres nå i slutten av august, sa Gleditsch, som understreket at det aldri har vært noen personlig uenighet mellom ham og Fjeld.

Innledningsvis holdt advokat Bjørn Gabriel Reed en juridisk vurdering som konkluderte med at styret har myndighet til å ansette og si opp daglig leder, og at det ikke kan overprøves av eierne.

Alf Reidar Fjeld var ikke invitert til informasjonsmøtet, slik at det kun var styrets synspunkter som kom fram.

Med all sannsynlighet går det nå mot en arbeidsrettsak hvor alle fakta kommer på bordet.
 

BAKGRUNN:
Lufthavnsjefen går på dagen
Tror ikke Fjeld tør å ta saken til retten
– Jeg har levd og åndet for flyplassen i over et tiår
– Har ikke gjort noe galt
 

Artikkeltags