Gå til sidens hovedinnhold

550 søkte på jobb i den nye Kiwi-butikken

Artikkelen er over 6 år gammel

Butikkjobber frister som bare det. Folk i alle aldre melder sin interesse.

BARKÅKER: – Jeg hadde regnet med mange søkere, men at det skulle bli så mange, overrasket meg veldig. Det hadde jeg aldri drømt om, sier Trond Skjeggerød, medeier av Kiwi-butikken, som er under bygging på Barkåker.

Han driver Meny-butikken på Eik og eier den nye butikken på Barkåker sammen med Per Einar Merkesvik. Merkesvik er kjøpmann i Meny-Jarlsberg.

Søknadsfristen for de 12 stillingene som ble lyst ut, har gått ut, og Skjeggerød og Merkesvik sitter igjen med 550 søknader.

– Dette er et luksusproblem. Vi kan velge på øverste hylle. Det er tydelig at det er en del arbeidsledighet i distriktet, sier Skjeggerød.

Mange ledige

Fungerende fylkesdirektør Toril Aas i Nav Vestfold bekrefter at arbeidsledigheten i Vestfold er økende.

– Vestfold har sjette høyeste ledighet i landet. I oktober var det 3.639 personer helt uten arbeid. 1000 av disse ledige er innen butikk- og salgsarbeid og i serviceyrker. Samtidig merker vi den siste tiden en økt etterspørsel etter denne type arbeidskraft, sier Aas.

Hun peker at det kan være flere årsaker til at butikkjobbene på Kiwi-butikken er så populære.

– Det er en bransje der det er rom for å jobbe deltid og som har fleksibilitet, og de kan da kombineres med andre type jobber for dem som allerede har en deltidsstilling og ønsker å jobbe mer. Jeg synes det er positivt at såpass mange har søkt på de ledige stillingene. Det vitner om stor aktivitet blant arbeidssøkere, og det er positivt, sier Aas.

390 mennesker søkte på deltid- og heltidsstillinger som butikkmedarbeider, 50 søkte på butikksjef og 110 på stillingen assisterende butikksjef. Skjeggerød forteller at søkernes alder varierer fra 18 år til 67 år. Det er han glad for.

– Det er viktig at vi har både yngre og eldre. Jeg tror kundene setter pris på det, sier han.

Samtidig er han er litt overrasket over at det ikke var flere med relevant erfaring blant søker til stillingen som butikksjef.

– Mange er bra skolert og har hatt fine jobber, men det er overraskende få som har ledererfaring fra dagligvarebransjen. Jeg tror mange, som har en trygg jobb nå, er usikre på en nyoppstartet butikk, hvordan det blir og om det kommer til å være suksess fra dag én, sier han.

Men han understreker at det er flere gode kandidater å velge mellom, og han har troen på at butikken på Barkåker bli en suksess.

850 kvadratmeter

– Det blir en fin og romslig butikk på 850 kvadratmeter. Vi er veldig fornøyde med utformingen og jeg tror kundene blir også fornøyde, sier Skjeggerød.

Han regner med at ansettelsesprosessen skal være ferdig løpet i løpet av to-tre uker. Butikken åpner dørene 29. januar.

Kommentarer til denne saken