Jonathan (24) vant NM-finalen i poker

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Studenten Jonathan Spæren fra Tønsberg kan titulere seg norgesmester i poker og hentet hjem over en million kroner.

DEL

Rett før klokka 22.30 vant Tønsberg-gutten NM i poker i Dublin, i sitt femte forsøk.

Han hadde flyt med kortene da gjensto bare to spillere og kunne til slutt juble for seieren, som i tillegg til litt over millionen inkluderer en tur til Las Vegas.

– Jeg vet ikke helt, jeg er sliten og utladet nå. Jeg tror ikke det har gått opp helt ennå. Det var et ganske sykt finalebord, sier Spæren til TV2 Sportskanalen rett etter seieren.

– Jeg følte at jeg visste greit hvordan han spilte. Han hadde vært veldig rolig på finalebordet, om finalemotstander Aune Solaas.

Eiendomsmegler først?

Spæren, som til daglig studerer til å bli eiendomsmegler i Bergen, hadde aldri spilt Main Event i NM tidligere på fire forsøk.

– Jeg har leilighet, men det kan hende jeg legger mer penger inn i det. Foreløpig har jeg ikke tenkt noe på hva jeg skal bruke pengene på, sier Spæren til TV2 Sportskanalen.

Planen hans har hele tiden vært å fullføre studiene, og ikke bli pokerspiller på heltid. Det rådet TV2s ekspertkommentatorer ham å holde på etter NM-seieren.

Begynte som 16-åring med kompisene i Tønsberg

24-åringen var den yngste i årets finalefelt i NM, men har deltatt i mesterskapet fire ganger tidligere.

– Jeg begynte med poker da jeg var 16 år og gikk på videregående. Hver mandag spilte jeg og kompisene. Så begynte jeg å spille online da jeg var 18 år, og spilte en del der i tillegg til på klubber i Tønsberg og Bergen, der jeg studerer nå, sa Spæren til TV2 før søndagens finale.

Klubben det handler om i Tønsberg for øyeblikket heter E18 KK.

Spæren mener tålmodighet er hans største styrke, og var spent på finale-følelsen.

– Det er andre gang jeg spiller finale på et tv-bord, jeg tror det vil påvirke meg litt, men får bare prøve å holde roen, sa Spæren.

Foreløpig siste mester i utlandet

Årets vinner i Poker blir den foreløpige siste som vinner i utlandet. Neste NM arrangeres i Oslo kommende høst, etter at Regjeringen åpnet for pokerturneringer i desember 2014.

Spæren studerer for tiden i Bergen, og har også tidligere deltatt i NM i Dublin.

Slik var finalen:

24-åringen fra Tønsberg ledet NM i Poker i Main Event tidligere søndag ettermiddag. Han innledet finalespillet med de åtte beste spillerne i Dublin med offensivt og godt spill, og klatret fra 4. plass til ledelse i kampen om drøyt 155.000 Euro, eller om lag 1,3 millioner kroner.

Etterpå har han vært litt uheldig med kortene samtidig som han har vært litt passiv med de beste kortene, men i litt vanskelige situasjoner på bordet.

I 19-tiden hadde Spæren nest mest chips av de gjenstående fire, men har et godt stykke opp til ledende Tor-Arne Fenes i finalen, som sendes direkte på TV2 Sportskanalen.

Etter gradvis å ha falt av i kampen om seieren tok Spæren en høy risiko da han gikk all in med Ess og 5 og møtte et par i konger. Esset kom imidlertid på bordet, og dermed kunne Spæren puste lettet ut. Nå er han sikret en 3. plass, og styrket sjansene i forhold til ledende Fenes.

19.15 Etter mange timers spill gikk Spæren, etter lang betenkningstid, all in med et par i knekter mot Ess 6. I et nervepirrende spill med høy innsats endte Spæren til slutt opp med fjers - fire knekter.

Da hjalp det lite for Fenes å ha hus med ess og knekter, han hadde rett og slett gjort et dårlig valg ved å bli med på denne hånden.

Plutselig satt Tønsberg-gutten med 24 millioner i chips og har et solid overtak i kampen om NM-tittelen - med over 63 prosent av alle chips som er i spill.

21.25:  Jonathan Spæren knekker favoritten når Tor-Arne Fenes går all inn på 9 7 i spar. Tønsberg-gutten har A K og vinner greit når en ny konge dukker opp allerede i flop'en.

Dermed har den 24-år gamle studenten 81 prosent av chipsene på finalebordet, og eneste gjenværende konkurrent er Espen Aune Solaas. Forskjellen er på 30,9 millioner chips mot 7,3 mill. chips.

Det skal veldig godt til fra Solaas for at Spæren nå ikke vinner NM-tittelen og sikrer seg førstepremien på drøyt 1,3 millioner kroner.

21.40: Med tv på plass får vi se hvorfor poker ikke er sport. Spillerne blir enige om fordelingen av pengepremiene før de gjør opp om seieren. Begge får over en million, Spæren mest, uansett hvordan det går, i stedet for 1,3 mill. og 790.000.

Nå spiller de om NM-pokalen, prestisjen, NM-tøflene og muligheten til å reise til Las Vegas for å spille poker der.

21.50: Spæren går all in på par i seks i første hånd etter en pause mens Espen Aune Solaas har A K og vinner duellen og dobler sine sju millioner chips til 14.

Nå er kampen plutselig mye jevnere og vil trolig ta lengre tid.

22.30: Spæren er norgesmester.

Artikkeltags