Solveigs bidrag blir det nye kommunevåpenet: – Det er veldig stas

HER ER VINNEREN: Solveig Lid Ball vant konkurransen om nytt kommunevåpen med sitt bidrag. Hun var også den heldige vinneren av 5000kr.

HER ER VINNEREN: Solveig Lid Ball vant konkurransen om nytt kommunevåpen med sitt bidrag. Hun var også den heldige vinneren av 5000kr.

I oktober 2018 ble det nye kommunevåpenet vedtatt. Vinneren ble Solveig Lid Ball med bidraget «Stavn og spire».

DEL

Etter at fellesnemda hadde sett igjennom nesten 150 forslag, ble det plukket ut tolv som folket i Re og Tønsberg fikk lov til å stemme på.

Da var det forfatter og illustratør Solveig Lid Ball fra Stokke som stakk av med seieren.

– Det er jo veldig stas. Det er mange som kommer til å bli gående å se på det, spesielt de som jobber i kommunen, så jeg håper de kan leve lykkelig med det, sier Solveig til Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: Kommune-visjon: Sløsing med tiden

Preget av vikingarven

Det var likevel fellesnemda som hadde siste ord i hvilket bidrag som skulle vinne. Kommunaldirektør Tove Holand forteller at det var viktig for komiteen at de nye kommunevåpenet var preget av vikingarven byen har. Det nye kommunevåpenet representerer både stammen på Osebergskipet og en spire. Spiren er et symbol på gamle Re kommune, og Lid Ball sier at dette er fordi det spirer og gror der hele tiden. Både ute i naturen og ellers i miljøet.

LES OGSÅ: Partiveteran Bent Moldvær kan få ny tillit i Frp

– Naturen inspirerte meg, slik den inspirerte vikingene i alt deres fantastiske håndverk. Om noen finner den samme naturinspirasjonen i kommunevåpenet så blir jeg lykkelig, legger hun til.

Ordfører Petter Berg forteller at han er stolt av det nye kommunevåpenet, og at det er et viktig og det fremste symbolet for den nye kommunen.

Artikkeltags