Lasteskip gikk på skjær

Her står lasteskipet Suledrott på grunn i Kragerø. En taxibåt skal ha hjulpet skipet med å komme seg løs. Foto: Privat

Her står lasteskipet Suledrott på grunn i Kragerø. En taxibåt skal ha hjulpet skipet med å komme seg løs. Foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KRAGERØ: Det har så langt ikke blitt oppdaget noen lekkasjer etter at et lasteskip gikk på et skjær i Kragerø, natt til fredag.

DEL

(Telemarksavisa) Klokken 05.00, fredag morgen, fikk politiet melding om at et lasteskip hadde kjørt på et skjær ved Galeioddbåane i Kragerø.

Skulle hente stein

- Lasteskipet "Suledrott" hadde kommet fra Tønsberg til Kragerø for å hente stein som skulle videre til Danmark. Det var ved 03-tiden i natt at skipet hadde gått på skjær, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Sør-Øst politidistrikt.

Ifølge operasjonslederen er lasteskipet er 76 meter langt og 12 meter bredt. Det var tomt da det gikk på skjæret.

- Skipet fikk hjelp av en taxibåt til å komme seg løs fra skjæret, og det ligger nå til kai i Kragerø, opplyser Aaltvedt. 

Dykkere skal sjekke skipet

Dykkere skal sjekke skipet senere i dag, og politiet vil undersøke saken videre. Sjøfartsdirektoratet vil også foreta undersøkelser i saken.

Ingen personer kom til skade i hendelsen, og politiet har ikke mistanke om at noen av dem som styrte skipet skal ha vært beruset.

Det er heller ingenting som tyder på at det skal ha blitt lekkasjer fra lasteskipet som følge av hendelsen.

- Politiet har gjort avhørt av kapteinen, og vil etterforske saken videre, sier Aaltvedt.

Artikkeltags