Ulykken skjedde i september 2016. En jente var på vei til Brattås skole på Nøtterøy da hun ble påkjørt av en lastebil og døde.

LES OGSÅ: Jente (11) omkom i trafikkulykke på Nøtterøy

Nå har statsadvokaten tatt ut tiltale mot lastebilsjåføren for uaktsomt å ha forvoldt en annens død (straffelovens § 281), samt for brudd på veitrafikklovens § 31, skriver vg.no.

LES OGSÅ: Utvider siktelsen mot sjåfør etter dødsulykke på Nøtterøy

«Under rygging på gangveien var han ikke tilstrekkelig aktpågivende og varsom, idet han ikke forsikret seg om at det ikke befant seg noen bak lastebilen, med den følge at han rygget over (jentas navn) som ble påført omfattende hode-, bryst- og bukskader og døde momentant», står det i tiltalen.

LES OGSÅ: Rektor: – Det kjennes meningsløst å miste en så god og nydelig jente

Det er ifølge vg.no også nedlagt påstand om erstatning/oppreisning til fornærmede, og påstand om tap av førerretten til sjåføren.

– Han hadde regnet med at det ville komme en tiltale og var forberedt på at det skulle bli sånn, sier advokat Christian Arnkværn i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) som er lastebilsjåførens forsvarer.

Ulykken skjedde 15. september 2016. Den 11 år gamle jenta var på vei til skolen da hun ble påkjørt av lastebilen på sykkelstien i Brattåsveien på Nøtterøy. Ulykken skjedde ikke langt fra Torbjørnrødveien og noen hundre meter fra Brattås skole.