TØNSBERG: – Hele poenget er å ha det gøy, sier Magnus Halstad (13) fra Sandefjord. (Se video øverst i saken)

Det er et drøyt halvår siden han ble hekta på drifting med radiostyrte biler. Drifting er når bakhjulene slipper taket og man har en kontrollert skrens/sladd gjennom hele svingen.

Nå har han startet et eget team kalt «Driftkidz». Tre av driftkidza var med på feiringen av VRS sitt 1-årsjubileum i lokalene til Norwegian Modellers i Semsbyveien i helgen.

LES OGSÅ: Driftige driftere drifter driftingklubb

– Bra miljø

– Det er et bra miljø her. Alle er blide og like barnslige uansett alder, forteller Markus Lindahl (15) fra Hønefoss og Sebastian Sanni (14) fra Ramnes som også er en del av «Driftkidz»-teamet.

– Men det hadde vært kult om det hadde vært flere jenter her. Men jenter er vel ikke så opptatt av bil, sier Markus ettertenksomt.

Ungguttene er her sammen med sine foreldre. De voksne trives like godt som guttene.

Klubben har per i dag 70 aktive medlemmer i alderen 8 til 70 år.

– Her blir alle som barn igjen, kan styreleder Rune Nielssen (35) i Vestfold RC Senter fortelle.

– Topp stemning, skyter samboer og styremedlem Lene Svaleng (34) inn.

– Billig hobby

Det er full aktivitet på banen. Det konkurreres, sladdes og krasjes. Brede smil og latter er å spore. På utsiden av lokalene står det oppstilt flere fullskala driftingbiler.

– Den bilen der er det over tusen hestekrefter i, sier Nielssen og peker på en av bilene.

Men det er altså en litt billigere variant av drifting som praktiseres i klubben. En klubb som nå fyller ett år.

– RC drifting er en relativt billig hobby. De fleste begynner med en bil til rundt 2.500 kroner. Men man blir jo fort hekta og vil hele tiden ha noe bedre og dyrere, innrømmer styrelederen, som skryter av alle lokale sponsorer og bidragsytere som har gjort det mulig å skape en slik klubb.

Ved et bord på bakrommet sitter det en kar fra Nykirke og mekker på sin radiostyrte sladdedoning. Sønnen hans Odin (9) pleier å være med, men i dag er far alene på «lekeplassen».

YouTube

– Guttungen og jeg har sett en del drifting på YouTube. Vi begynte med dette rett før jul. Vi har hver vår bil. Det er et kjempebra miljø her. Her kan man spørre om hjelp og få deler til bilen om det trengs. Det er aldri noe problem.

– Er det mest moro for de voksne eller for barna?

– Her er alle unger. Uansett alder, sier han og gliser.