Pinsegudstjenesten retter blikket utover

UTENDØRS: Fra høyre: prostiprest Lillian Mortveit Dittmann, 
konstituert domprost, Jan Terje Christoffersen,  
sokneprest Dagfinn Bugge, koordinerende sokneprest Tom Olaf Josephsen, sokneprest Maia Koren, sokneprest Sjur Askjer og 
kapellan Helge Haga ønsker velkommen til gudstjeneste på Tallakamfiet mandag.

UTENDØRS: Fra høyre: prostiprest Lillian Mortveit Dittmann, konstituert domprost, Jan Terje Christoffersen, sokneprest Dagfinn Bugge, koordinerende sokneprest Tom Olaf Josephsen, sokneprest Maia Koren, sokneprest Sjur Askjer og kapellan Helge Haga ønsker velkommen til gudstjeneste på Tallakamfiet mandag. Foto:

Andre pinsedag er det igjen duket til pinse- og misjonsfest i Tallakamfiet på Slottsfjellet.

DEL

Gudstjenesten er felles for alle menighetene i Tønsberg domprosti, som omfatter Den norske kirkes menigheter i Tønsberg og Færder kommune.

Gudstjenesten ledes av biskop Jan Otto Myrseth og konstituert domprost Jan Terje Christoffersen med bred deltakelse fra menighetene for øvrig.

Markerer fellesskap

Det har vært pinsefest på Slottsfjellet de fleste årene siden tusenårsskiftet. Gudstjenesten retter blikket utover og markerer fellesskapet mellom den lokale og den verdensvide kirke.

– I år fokuserer gudstjenesten særlig på  Stefanusalliansens arbeid. Stefanusalliansen er en misjons- og menneskerettighets-organisasjon som arbeider for trosfrihet blant forfulgte kristne. Generalsekretær Ed Brown holder appell. Det vil også bli samlet inn en gave til Stefanusalliansens arbeid, opplyser konstituert

domprost Jan Terje Christoffersen.

LES OGSÅ: Myke sommertoner i Nøtterøy og Veierland kirker

Etter gudstjenesten blir det en kirkebakkesamtale mellom generalsekretæren og biskopen om utfordringene som kirken lokalt og globalt i dag står overfor.

– Ta med sitteunderlag

– Andre misjonsorganisasjoner har utstilling og informerer om sin virksomhet. Dyktige trosopplærere har opplegg for barn både under gudstjenesten og etterpå.

Tallakamfiet er en storslått ramme rundt en gudstjeneste.

– Slottsfjellet med tårnet og Mikaelskirkeruinen utgjør bakveggen, og bak alteret åpner naturen seg så langt øyet kan se. Menigheten oppfordres til å ha med sitteunderlag eller campingstol. Blir det regn, flyttes gudstjenesten til Domkirken.

Kantor Arne Næss har det musikalske ansvaret, og han har med seg sangeren Jan-Tore Saltnes, kor og orkester. Etter gudstjenesten blir det kirkekaffe på Sæterkafeen.

LES OGSÅ: Rekordfå velger kirkelig konfirmasjon

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags