HUSVIK: – Så kuuuul!

Carl Christian Brekke på syv og et halvt år gjør store øyne når han får åpne esken med kosedyret sitt som tekstilkunstner Lene Noss Ditmansen har laget. I Tønsbergs Blads store kosedyrkonkurranse gikk Carl Christians tegning helt til topps blant over 500 fantasifulle bidrag.

Hus, borger og drager

– Best synes jeg det er å tegne borger og hus, det tegner jeg ganske mye. Og så drager da, selvfølgelig. Julenisser og sånt er jeg ikke så god til, men snømann går bra. Og jeg har gleda meg til å se hvordan tegninga mi kan bli til en figur, sier Carl Christian.

Klasse 2b på Husvik skole er vant til at Carls Christian tegner, og det var stor jubel i klasserommet da han fikk overrakt kosemyggen av Lene Noss Ditmansen fra Myk og Rar.

Forvandlingen

Flere elever lurte fælt på hvordan det går an å lage ei dukke ut fra en tegning.

– Først måtte jeg lage en arbeidstegning fra Carl Christians egen tegning, forteller Lene. Så klipte jeg stoff til mange deler i dukken. Beina for seg. Kroppen for seg, og så videre.

– Kan den stå, ville én vite.

– Nei, akkurat det er litt vanskelig å få til fordi nebbet, eller brodden på myggen, er så lang. Vingene måtte jeg også stive opp med ståltråd, slik at de ser ut som vingene på tegninga til Carl Christian, sier Lene.

Flere bidrag

Og det blir flere flotte kunstverk fra klasse 2b på Husvik skole. Med seg i sekken hadde nemlig Lene en tegneblokk til alle i klassen. Så nå er det bare å sette i gang, kanskje noen har lyst til å sende tb.no noen bidrag?