Gå til sidens hovedinnhold

Kostet å bli passasjerskip, men fylket har liten lyst til å betale

Artikkelen er over 4 år gammel

Det ble en dyr affære å få «Saga Oseberg» lovlig og seilklar, men fylkesadministrasjonen er ikke villig til å betale kostnadene.

I sommer kom Sjøfartsdirektoratets nye regler for passasjerskip. For å kunne fortsette å frakte passasjerer, måtte «Saga Oseberg»s sikkerhetsutstyr oppgraderes og mannskapet måtte gjennomføre sikkerhetskurs.

Det kostet for Stiftelsen Nytt Osebergskip.

LES OGSÅ: Pengedryss for «Saga Oseberg» – får en halv million av Asbjørn Abrahamsen

De anslår selv at det kostet dem en halv million kroner i tap av driftsinntekter i perioden de ikke fikk seile med passasjerer, pluss over 115.000 kroner i oppgradering av skipet og opplæring av mannskapet, skriver NRK Vestfold.

Nå ber stiftelsen om 115.398 fra fylkeskommunen for å dekke utgiftene til sertifisering, men fylkesadministrasjonen ser kostnadene som driftskostnader som stiftelsen må dekke selv, og sier nei.

Kulturdirektøren i fylkeskommunen, Arild Moen, sier at de over årenes løp har bevilget nærmere sju millioner kroner til Stiftelsen Nytt Osebergskip.

– Dette er noe helt annet. Det er utgifter i forbindelse med drift, sier han til NRK.

LES OGSÅ: Ellen vil ha Vikingodden inn på statsbudsjettet

Nå setter stiftelsen sin lit til fylkespolitikerne som behandler saken førstkommende mandag. De kan velge å se bort ifra fylkesrådmannens innstilling.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.