Da Helen og Annett kom inn i det gamle fjøset var de solgt: – Dette er vår store drøm!

FRA FJØS TIL NETTBUTIKK: Annett Lie Grimstad (t.v.) og Helen Spartveit (t.v.) åpner gjerne dørene for lokale kunder etter avtale.

FRA FJØS TIL NETTBUTIKK: Annett Lie Grimstad (t.v.) og Helen Spartveit (t.v.) åpner gjerne dørene for lokale kunder etter avtale. Foto:

– Da vi kom over disse lokalene, tenkte vi: Dette er helt perfekt!

DEL

(Østlands-Posten) Det knirker lett i dørene, når Annett Lie Grimstad (42) og Helen Spartveit (40) åpner opp, og viser vei inn i det som tidligere var et fjøs på Kaupang.

– Vi har fått det så fint her at vi nesten ikke har lyst til å dra hjem når vi har kommet hit!

En drøm blir realisert

Det er flere år siden de begynte å fable om å starte noe sammen. Begge hadde en felles drøm om å starte en butikk, men landet til slutt på en nettbutikk. De husker øyeblikket de bestemte seg for å ta steget og starte.

– Vi gikk på bikramyoga i Sandefjord, og kjørte fram og tilbake. Det var på en av disse bilturene vi tenkte, dette gjør vi bare! forteller Annett.

For ett år siden lanserte de nettbutikken Elsasbasar.no, og allerede etter kort tid ble flere av produktene utsolgt.

– Vi fant ut at en nettbutikk er en god start, og enklere å forene med familielivet, sier Annett.

REALISERTE DRØMMEN: Venninnene og kollegaene Annett Lie Grimstad (t.v.) og Helen Spartveit (t.v.) driver nettbutikk sammen, og har flere planer i fjøset de nå leier på Kaupang.

REALISERTE DRØMMEN: Venninnene og kollegaene Annett Lie Grimstad (t.v.) og Helen Spartveit (t.v.) driver nettbutikk sammen, og har flere planer i fjøset de nå leier på Kaupang. Foto:

Tidligere galleri

Begge to er bosatt på Østre Halsen, og kjenner hverandre gjennom barna. De har begge tre sønner hver omtrent på samme alder.

Da de lanserte nettbutikken, hadde de lager i tv-stua hjemme hos Annett. Etter kort tid vokste de seg ut av stua – og behovet for større lokaler meldte seg. De ønsket noe i nærområdet, og da de kom over fjøset til Lars Martin Kaupang, var de solgt.

Her har det vært galleri for ti år siden, så lokalene var nesten klare til bruk. Vi måtte bare skrape, male og snekre litt. Vi er veldig fornøyde med å få lov til å leie her, sier de to.

Innover det store, lyse lokalet ligger blant annet ullskjerf, bambussugerør, duftlys, servise i bambus, knaggrekker. På stativer henger skinnvesker og fargerike kimono i silke.

Produktene våre har til felles at det er rene naturmaterialer, forklarer de to.

UNIKE PRODUKTER: -Vi prøver å finne litt unike ting i naturmaterialer som ull, silke, bambus og skinn, forteller innehaverne av Elsasbasar.no. De har nå flyttet nettbutikken til et tidligere fjøs på Kaupang.

UNIKE PRODUKTER: -Vi prøver å finne litt unike ting i naturmaterialer som ull, silke, bambus og skinn, forteller innehaverne av Elsasbasar.no. De har nå flyttet nettbutikken til et tidligere fjøs på Kaupang. Foto:

Flere planer i fjøset

Begge jobber deltid ved siden av. Helen er sykepleier på Legevakten, og Annett tar på seg kontoroppgaver for et firma.

De startet i slutten av februar i fjor og har derfor ennå ikke et helt driftsår å se tilbake på. Men utviklingen er positiv og omsetningen er økende.

– Det er vanskelig å se for seg hvor dette bærer i framtiden! Veien blir litt til mens vi går, spesielt med tanke på vareutvalg. Ambisjonene er å bygge opp en god kundemasse og en langsiktig god merkevare. For meg handler det om å få være med å skape noe, være kreativ og holde på med noe jeg synes er givende, sier Annett.

– Drivkraften er at vi har det veldig gøy. Vi har begge en interesse for interiør og mote, og ønsket å dele dette med andre, sier Helen.

SKILT PÅ VEGGEN: Med de store bokstavene som har kommet på veggen, er det ingen tvil om hva nettbutikken til Helen Spartveit (t.v.) og Annett Lie Grimstad heter.

SKILT PÅ VEGGEN: Med de store bokstavene som har kommet på veggen, er det ingen tvil om hva nettbutikken til Helen Spartveit (t.v.) og Annett Lie Grimstad heter. Foto:

I løpet av våren skal de få inn en tredjeperson som medeier, og de skal arrangere kundekvelder og andre arrangementer.

– Vi hadde flere julemarked her før jul. Det var veldig populært, så det skal vi ha igjen. Etter hvert ønsker vi å gå sammen med andre aktører, og arrangere lokale kunstutstillinger og intimkonserter. Det er moro at det skjer litt i dette området, sier de to.

POPULÆRE SKINNVESKER: – Blant de mest populære varene er disse skinnveskene, sier Helen Spartveit.

POPULÆRE SKINNVESKER: – Blant de mest populære varene er disse skinnveskene, sier Helen Spartveit. Foto:

Artikkeltags