Her aksjonerer de mot slakting av dyr

AKSJONERTE: Oslo Animal Save aksjonerte ved innkjørselen til Nortura Tønsberg onsdag ettermiddag.

AKSJONERTE: Oslo Animal Save aksjonerte ved innkjørselen til Nortura Tønsberg onsdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Noen må ofre livet sitt for at vi skal kunne spise kjøtt, sier Veronika Hagen Andersson i Oslo Animal Save.

DEL

De sju aktivistene fra Oslo Animal Save hadde stilt seg opp i refleksvester og med plakater i innkjørselen til slakteriet på Nortura Tønsberg for å markere motstand mot slakting av dyr.

– Vi vil vise for folk hva som skjer før dyr blir til middag på middagstallerkenene, sier Andersson.

Fredelig markering

Det var en aksjon av det rolige slaget. Organisasjonen sto rolig i veikanten og oppfordret lastebiler på vei til slakteriet om å stoppe. Ingen hadde stoppet da Tønsbergs Blad var innom aksjonen, men flere biler tutet mot aktivistene.

– Vi jobber på en veldig fredelig måte. Vi er ikke ute etter å lage problemer for de enkelte slakteriene eller den enkelte bonden. Vi ønsker å bevisstgjøre forbrukeren på de lidelsene dyr må gjennomgå – det er systemet vi vil ha fokus på, sier Andersson.

– Vil ikke angripe noen som spiser kjøtt

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Tønsbergs Blad i går skrev om den planlagte aksjonen, og saken har gitt mye engasjement både i TBs kommentarfelt og på Facebook fra både meningsfeller og -motstandere. Andersson sier de er vant til å få motbør.

– «Jeg liker bacon» og «jeg liker pølse» er kommentarer vi hører ofte. Det er kanskje ikke så veldig konstruktivt. Vi har spist kjøtt alle sammen – vi ble ikke født veganere – men gjennom å tilegne oss informasjon har vi tatt noen valg. Vi trenger ikke spise kjøtt. Jeg har ikke spist kjøtt på ti år og klarer meg fint. Det er steile fronter, og vi vil ikke angripe noen som spiser kjøtt – men anerkjenne at dyr er sansende, følende vesener. Akkurat som husdyrene våre føler de sorg, smerte og glede. Hvorfor behandler man ett dyr på en god måte, mens andre dyr behandles som produkter? spør Andersson.

Nortura fortalte TB tirsdag at de ønsket den kommende aksjonen velkommen.

– Dette har vi ingen problemer med. Vi tåler at folk har forskjellige meninger, og vi har som regel god dialog i forbindelse med slike markeringer, skrev kommunikasjonsrådgiver i Nortura, Tanita Kveinå, i en SMS.

Artikkeltags