Over 40 personer ble syke etter besøk på Geir Skeie-restaurant på Stord

ALVORLIG: Det var etter et besøk på Brygga 11 på Stord at gjestene ble syke. Eier Geir Skeie ser alvorlig på hendelsen. Dette bildet ble tatt i Sandefjord ved en annen anledning.

ALVORLIG: Det var etter et besøk på Brygga 11 på Stord at gjestene ble syke. Eier Geir Skeie ser alvorlig på hendelsen. Dette bildet ble tatt i Sandefjord ved en annen anledning. Foto:

Gjestene ble syke etter å ha spist pinnekjøtt med tilbehør, ifølge Mattilsynet.

DEL

(Sandefjords Blad) Restaurantgjestene var på julebord på Brygga 11 i Stord da de ble matforgiftet og endte opp på toalettet med diaré, skriver Avisen Sunnhordland. Julemiddagene skal ha foregått både fredag og lørdag forrige uke.

Restauranten eies av Geir Skeie, som starten den første Brygga 11-restauranten i Sandefjord i 2010. Brygga 11 finnes også i Hemsedal.

Det er meldt inn 45 syke gjester, sier seniorinspektør for seksjon fisk og mat, Elin Bjørke Rasmussen, hos Mattilsynet i Sunnhordland og Haugalandet til Godt.

Mattilsynet bekrefter at gjestene har blitt syke etter restaurantbesøket. De har ikke valgt å stenge kjøkkenet.

– Brygga 11 har gjennomført strakstiltak mandag, ved å vaske ned kjøkkenet. Rester etter fredag og lørdag er kassert, og matretten som ble servert er fjernet fra menyen inntil analyseresultatet foreligger. Restauranten har gode rutiner med tanke på hygiene, forklarer Bjørke Rasmussen til Godt.

LES OGSÅ: Geir Skeie-video i The Daily Telegraph: – Lille Sandefjord synes ute i verden

Aldri skjedd før

Det er Kai Aleksander Strøm som er driftssjef ved restauranten. Han har ikke uttalt seg om hendelsen, i stedet svarer Geir Skeie selv Avisen Sunnhordland.

– Dette er første gang vi har opplevd slikt i våre restauranter. Verken Mattilsynet eller vi har funnet avvik i rutinene på renhold. Nå venter vi spent på hvilke bakterier det er snakk om, og hvor de kommer fra, sier han til avisen.

Skeie understreker at de ser alvorlig på det som har skjedd.

Artikkeltags