Fem avdelinger på seks år: Kjersti vil at kaffebarene skal bety noe for byen

BYIDEALIST: Kjersti With er opptatt av byutvikling og følte Tønsberg trengte en kaffebar med kvalitet. Dette har blitt til fem avdelinger på seks år.

BYIDEALIST: Kjersti With er opptatt av byutvikling og følte Tønsberg trengte en kaffebar med kvalitet. Dette har blitt til fem avdelinger på seks år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kjersti With følte Tønsberg trengte en kaffebar med kvalitet: – Forhåpentligvis ser folk at dette handler om noe mer enn at jeg skal tjene penger, sier hun.

DEL

With Bakeri er én av fem bedrifter som er nominert til Næringsprisen 2017. Tønsbergs Blad skal presentere alle bedriftene i egne saker. Avstemningen starter mandag 27. november.

Det hele startet i 2011. Da åpnet Kjersti fra Trondheim With Brød og Kaffe. Der ifra har det gått slag i slag, og nå driver hun fire avdelinger i Tønsberg året om, pluss en som kun er sommeråpen på Tjøme.

– Jeg kjente at skulle jeg bli i denne byen måtte jeg få i gang en kaffebar med skikkelig sans for kaffe og bakervarer med kvalitet. Det er noe Tønsberg virkelig trengte, og det motiverte meg mye. Nå har det kommet enda flere tilskudd, og det tenker jeg er positivt for Tønsberg. Jeg er bare veldig opptatt av byutvikling, forteller hun.

LES OGSÅ: Disse bedriftene er årets nominerte til næringslivsprisen

Skape miljø

Videre fikk hun muligheten til å åpne en ny avdeling på biblioteket i 2012, hvor hun vant

Kjersti With følte Tønsberg trengte en kaffebar med kvalitet: – Forhåpentligvis ser folk at dette handler om noe mer enn at jeg skal tjene penger, sier hun.

mot andre interesserte. 2015 åpnet hun på Wilhelmsen House ved sykehuset og i 2016 på hjørnet av Tollbodgaten og Kong Sverres gate, i tillegg til landhandleriet på Havna som er åpent kun på sommeren.

– Til biblioteket kommer det rundt 1000 besøkende hver dag, og forhåpentligvis bidrar kafeen til dette også. Biblioteket er generelt sett et viktig konsept og en nødvendig arena i en by. At folk kan komme å lese bøker og aviser gratis. Avdelingen på Wilhelmsen ligger tett til sykehuset, som er Tønsbergs største arbeidsplass med fire-fem tusen ansatte. Målet der er å skape et miljø utenfor sykehuset, for ansatte, pårørende, pasienter og ventende på legevakten for eksempel, sier hun.

With Bakeri

  • Startet i 2011
  • Har fire helårs- og en sommeravdeling
  • 24 ansatte
  • Omsetning 2016: 13 millioner

Mer enn penger

Et av de nyeste tilskuddene er Bydelshuset, som åpnet sommeren 2016. Dette kaller With for et urbant grendehus.

– Her har vi vanlig kaffebar i tillegg til at man kan oppleve alt fra pilates, dans, musikk og barnekino. Dette er det jeg vil kalle et urbant møtested, hvor alle kan føle seg hjemme, sier With.

LES OGSÅ: Da Bente fikk tilbud om å åpne ny restaurant her, måtte hun bare slå til

Suksessen tror hun kommer av at folk trives i de ulike avdelingene, og at folk ser at det handler om noe mer enn bare å tjene penger. Hun understreker at det er viktig at folk er glade og stolte av byen sin.

– Dette er uten tvil et resultat av min byidealisme. Jeg er genuint interessert i byutvikling og møte kundene på en god måte. Jeg serverer like mye kaffe som de andre som jobber her, og det føler jeg er en viktig jobb som leder. Det er vanskelig å lykkes om en sitter ned og ser på andre jobbe hardt, og forvente at pengene ruller inn, mener hun.

Næringsprisen 2017

  • Fem nominerte: Edh Utleie, Support Service Partner AS, With bakeri, Format eiendom og Lunehjem.no
  • Skal rette fokus mot næringslivet i regionen og er et samarbeid mellom Næringsforeningen, Tønsberg kommune, Pulserende Kystperle og Tønsbergs Blad
  • Delt ut første gang i 2016
  • Avstemmingen starter mandag 27. november på tb.no. Du kan stemme helt frem til 4. desember
  • Vinneren kåres 7. desember

Inkludere

Hun forteller også at de 24 ansatte hun har er utrolig flinke folk som ser ut til å være stolte over jobben sin. De forstår at konseptet handler om mer enn å få ut kaffe og boller.

– Vi har en klar filosofi om å være en samfunnsaktør. Derfor gir vi overskuddsmat til Krisesenteret, og har folk i praksis som kanskje har falt litt utenfor av en eller annen grunn. Jeg føler på ansvaret for å inkludere når jeg har muligheten til det. Den følelsen av å se noen mestre og lykkes er tusen ganger mer verdt enn at bollene ble vellykket. Vi alle trenger å gå hjem og føle at vi har bidratt, forteller With.

LES OGSÅ: Dette er den nye restauranttrenden på Brygga

Skape pusterom

Medarbeider Maria Høgås er på jobb på Bydelshuset og forteller om hvor flott det er å jobbe på With.

(Saken fortsetter under bildet)

TRIVES: Maria Høgås mener at With Bakeri er en plass som gir et godt inntrykk og bidrar i Tønsberg.

TRIVES: Maria Høgås mener at With Bakeri er en plass som gir et godt inntrykk og bidrar i Tønsberg. Foto:

– Dette er et sted hvor folk trives godt i jobben sin og vi har et bra arbeidsmiljø. All ære til Kjersti som bidrar stort til at vi gjør en god jobb. Arbeidet i seg selv er veldig hyggelig fordi man får tilby god kaffe, bakervarer i en hyggelig atmosfære. Jeg tror vi gjør et godt inntrykk og bidrar på en god måte i Tønsberg. Vi skaper et pusterom for alle, og de kan føle seg hjemme, sier Høgås.

– Jeg har ingen ambisjoner om å utvide mer. Nå er jeg mest opptatt av at de eksisterende avdelingene skal bli best mulig, og at Bydelshuset spesielt skal bli en plass som betyr noe for folk. Jeg jobber heller mindre og ivaretar det som er, avslutter With.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken