På sju år har firmaet Format Eiendom solgt rundt 200 boliger. Nå er 800 nye boliger på gang i Vestfold.

GODT MILJØ: De ansatte i Format Eiendom synes arbeidsmiljøet er godt, og at alle bidrar med god kompetanse på mange områder. Fra venstre: Ole Roy Hynne, Gaute Tjøm, Gunn Hilde Hagen, Ole Johan Olsen og Andreas Hojem Olsen. Alle ansatte var ikke tilstede da bildet ble tatt.

GODT MILJØ: De ansatte i Format Eiendom synes arbeidsmiljøet er godt, og at alle bidrar med god kompetanse på mange områder. Fra venstre: Ole Roy Hynne, Gaute Tjøm, Gunn Hilde Hagen, Ole Johan Olsen og Andreas Hojem Olsen. Alle ansatte var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I 13 år har Ole Johan og Andreas jobbet sammen som far og sønn: – Det er utfordrende, men positivt.

DEL

Format Eiendom er én av fem bedrifter som er nominert til Næringsprisen 2017. Tønsbergs Blad skal presentere alle bedriftene i egne saker. Avstemningen starter mandag 27. november.

Format Eiendom driver til daglig med utvikling, produksjon, forvaltning og salg. I mange år har de drevet med utleie og salg av tomter og lokaler til næringslivet, hovedsakelig på Borgeskogen. Men nå går mange av prosjektene også ut på salg av boliger til privatpersoner.

– Siden 2010 har vi totalt solgt rundt 200 boliger, og har per nå rundt 800 under utvikling i Vestfold. Hvis vi tenker kroner og øre, så kan vi si at vi har cirka en halv milliard i produksjon til neste år, sier daglig leder, Andreas Hojem Olsen.

LES OGSÅ: Disse bedriftene er årets nominerte til næringslivsprisen

Aktive eiere

I 13 år har Ole Johan og Andreas jobbet sammen som far og sønn: – Det er utfordrende, men positivt

Prosjektutvikler Ole Johan Olsen har igjennom 30 år holdt på med eiendom til næringslivet, og har siden oppstarten solgt rundt 1000 mål næringstomter på Borgeskogen. Dette huser rundt 2000 arbeidsplasser. Det hele startet med et konsulentfirma som etter hvert begynte smått med boligsalg på 80-tallet. Dette har resultert i rundt 3000 boliger så langt og omsetning på 100–150 millioner de siste fem årene.

– Vi har som far og sønn jobbet sammen siden 2004, og har på denne tiden bygget opp Format Eiendom, som har en portefølje på rundt 800 boliger. Totalt er vi åtte ansatte som jobber her nå, hovedsaklig ingeniører og siviløkonomer, så arbeidsmiljøet er lite og intimt. Men vi er en veldig fin gjeng som er lite borte fra jobb. Her er sykefraværet tilnærmet null. Vi driver stort med få mennesker, dette gir de ansatte automatisk mye ansvar og de må være selvstendige. Vi er også veldig aktive eiere. Det i seg selv tror jeg er motiverende, sier Ole Johan Olsen.

(Saken fortsetter under bildet)

FAR OG SØNN: Ole Johan Olsen og Andreas Hojem Olsen synes det er utfordrende, men mest positivt å drive firmaet Format Eiendom sammen.

FAR OG SØNN: Ole Johan Olsen og Andreas Hojem Olsen synes det er utfordrende, men mest positivt å drive firmaet Format Eiendom sammen. Foto:

LES OGSÅ: Sondre Justad klar for Slottsfjell

Store prosjekter

Neste år er det 79 nye boliger som står på blokka, i Ollebukta, Kjellelia og Ranviktoppen. Samtidig er det samarbeid med Jotron i Larvik hvor de sammen skal bygge nytt hovedkontor med ca. 10000 m² for 230 ingeniører. De tilrettelegger også for at Findus skal kunne flytte til et stort næringsområde de jobber med på Åskollen ved Nortura.

Målet er å bygge boliger som folk drømmer om å bo i og næringsbygg som næringslivet finner attraktivt. Vi tilrettelegger for sosiale møteplasser som folk har lyst til å bruke og kan nyte å se på. Dette er områder de mener kundene og utbyggerne ikke har hatt et veldig bevisst forhold til hittil.

Format Eiendom AS

  • Stiftet 2001
  • 8 ansatte
  • Omsetning 2016: 100-150 millioner (sammen med andre selskaper)

– Vi styrer mange selskaper og omsetter dermed for mye penger. Nå har vi mange baller i lufta og jobber med mange store, spennende prosjekter. Dermed får vi sannsynligvis to høye år nå, med en omsetning som bikker 200 millioner. Men hovedmålet er å ha det gøy og drive dette med innsikt og bredde i samfunnet. Vi solgte en næringstomt på 85 mål i går, det har jeg aldri opplevd på disse 30 årene. Sånne ting som det er rett og slett deilig og blir en trigger til videre jobb, sier prosjektutvikler Olsen.

Ikke alltid enige

Far og sønn Olsen startet med å sitte i samme kontorlokaler, men i ulike firmaer. I 2004 bestemte de seg for at de skulle jobbe i samme firma og samarbeide. De er begge enige om at det kan være utfordrende, men at det er mest positivt.

– Beslutningsprosessene er korte, men vi er absolutt ikke bestandig enige. Vi er flinke til å løse situasjonen med at vi jobber med atskilte oppgaver og har egne ansvarsområder. Og vi skiller godt mellom jobb og privat, sier Andreas Olsen, som har vært daglig leder for selskapet siden 2008.

– Han sto og kopierte papirer for meg allerede i 7-årsalderen, og endte opp som daglig leder. Den jobben gjør han mye bedre enn jeg ville gjort, fastslår far Olsen.

Næringsprisen 2017

  • Fem nominerte: Edh Utleie, Support Service Partner AS, With bakeri, Format eiendom og Lunehjem.no
  • Skal rette fokus mot næringslivet i regionen og er et samarbeid mellom Næringsforeningen, Tønsberg kommune, Pulserende Kystperle og Tønsbergs Blad
  • Delt ut første gang i 2016
  • Avstemmingen starter mandag 27. november på tb.no. Du kan stemme helt frem til 4. desember
  • Vinneren kåres 7. desember

Andre utenfor familien er også enige i at arbeidsmiljøet i Format Eiendom er bra.

– Det er faglig flott og miljømessig veldig bra her. Det flotte er at vi får følge hele byggeprosessen fra start til slutt og vi har svært erfarne og engasjerte eiere og ledere i bedriften. De har sterkt kontaktnett og bredt interessefelt. Alle vi som jobber her er forskjellige, noe som gir oss allsidighet og god kompetanse på mange områder. Sammen blir vi gode, sier styremedlem og prosjektleder, Ole Roy Hynne.

LES OGSÅ: Hvem fortjener en juleglede og 5.000 kroner?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken