Mener Nøtterøy-barnehage bryter loven

Artikkelen er over 1 år gammel

Utdanningsdirektoratet mener Steinerbarnehagen på Nøtterøy bryter loven når de blander aldersgruppene.

DEL

I Steinerbarnehagen på Nøtterøy leker fremdeles seksåringene sammen med fire- og femåringene.

Nå har Utdanningsdirektoratet (Udir) en tilsynssak mot Steinerskolen i Vestfold, melder VG. Direktoratet mener seksårsreformen, også kjent som Reform 97, sier at aldersgruppene skal blandes mindre.

LES OGSÅ: Slik så ruta til Lasse ut, etter at han ble beskutt på vei hjem fra jobb (+)

Uenig

Overfor avisa uttaler daglig leder Anders Berg ved Steinerskolen i Vestfold at han er uenig i direktoratets tolkning av loven. Skolen vil også utfordre politikerne til å myke opp lovverket. Saken er nå sendt videre til kunnskapsdepartementet etter to klagerunder på tilsynsrapporten.

– Vi har alltid ment at seksåringene har det best i barnehagen, med aldersblandede grupper og store muligheter for lek og bevegelse. Vår organiseringsmodell har nå fått ny aktualitet og vi gleder oss til å komme i dialog med departementet, sier Berg til VG.

LES OGSÅ: Flytter til fjells for å drive fjellstue: – Har erfaring fra McDonalds og som ambulansesjåfør (+)

«Det meste av tiden»

I tilsynssaken mot skolen mener Udir at seksåringene må være i egne grupper en større del av tiden enn de er i dag. Ordlyden i seksårsreformen er at seksåringene må være i rene seksårsgrupper «en vesentlig del av tiden». Overfor avisa forklarer avdelingsdirektør begrepet med at førsteklassingene skal være i egne grupper «det meste av tiden».

– Hvis det er snakk om «det meste av tiden», så mener vi det er på tide å vurdere om disse premissene fra 1996 fortsatt er meningsfulle i 2018, sier Berg til VG.

LES OGSÅ: Ektemannen: – Jeg er imponert og takknemlig (+)

Artikkeltags