– Finnes det noe bedre sted? svarte Støre på Tønsbergs Blads spørsmål om hvorfor han prioriterte å være på Nøtterøy mindre enn en uke før det hele skal avgjøres.

– Jeg er veldig opptatt av å få Lozan med meg på Stortinget, og så har vi også ordførersjanser her, sier Støre.

Lozan Balisany står på tredjeplass på Arbeiderpartiets liste i Vestfold, og har ligget an til stortingsplass på målingene InFact har foretatt for Amedias Vestfold-aviser hittil i år. Men tallene for Ap har vært svakere etter sommeren, og Balisany må belage seg på hard kamp mot bl.a. Senterpartiet og Høyre om det siste distriktsmandatet fra fylket.

LES OGSÅ: Ny jevn Vestfold-måling: Høyre går fra to til tre mandater på Stortinget

– Får vi Lozan inn, får vi en stemme fra Sandefjord, en ny generasjon, og som har en stor innsikt i hva som skjer i regionen, som jeg er blitt imponert over, sier Støre. Han har også fått med seg Tønsbergs Blads ferske meningsmåling der Ap, som aldri har hatt ordføreren på Nøtterøy, ligger an til å kunne ta toppvervet i nye Færder kommune.

LES OGSÅ: Ap-Jon i himmelen over jubeltall: – Dette gir en fantastisk boost. Nå ble jeg nesten litt satt ut

 

Også resultatene fra skolevalgene er svært oppmuntrende for Ap, som bl.a. ble større enn Høyre og Fremskrittspartiet til sammen på både Færder og Greveskogen videregående skoler. Det samme skjedde nettopp på fylkets største videregående skole, Sandefjord.

LES OGSÅ: Valgforsker: – Derfor er skolevalgene gode nyheter for Ap

Vippefylke

– Det gir ofte et frempek mot valget, sier Støre, som tror Vestfold blir ett av de viktige fylkene i valget nettopp på grunn av at det står og vipper for Ap i kampen om et tredje mandat her.

– Hva blir avgjørende i siste fase av valgkampen?

– Ved alle norske valg er de viktige sakene for velgerne skole, et godt helsetilbud, eldreomsorg og arbeidsplasser – de går nesten alltid igjen. Men når det nærmer seg valgdagen, og stemmelokalet kommer nærmere, er det nok også et grunnleggende spørsmål du stiller deg om hvilket land Norge skal være, hva vi skal stå for, hvilke verdier skal vi løfte sammen. Da blir det litt mindre ensaksoppmerksomhet, og en opplevelse av trygghet – hva venter oss i årene som kommer, hva kreves det av ansvar? sier Støre.

LES OGSÅ: Solberg mer pop enn Støre

Han tror Ap fortsatt kan få mange velgere ned fra gjerdet:

– I dette valget er nesten 1 million mennesker fortsatt i tenkeboksen, og jeg synes jeg møter det ute på valgkamp nå – denne søkingen blant velgere. Alle valgkamper har jo mye som skjer i sluttfasen, og det er fortsatt seks dager igjen. Det er veldig mye tid for mange mennesker, og vi skal være der i hele den tiden, sier Jonas Gahr Støre til Tønsbergs Blad.

Med et solid sikkerhetsoppbud i hælene var han på besøk ved Frivilligsentralen ved Ekeberg eldresenter, der daglig leder Elisabeth Ronander tok imot og orienterte om virksomheten over en kopp kaffe før stemmejakten fortsatte.