Gå til sidens hovedinnhold

Ni av ti enige om å gi pengene til Syria-flyktinger

Solidaritetsaksjon på Nøtterøy videregående skole:

Artikkelen er over 6 år gammel

Har du en liten jobb som kan gjøres i løpet av én dag, da vil denne gjengen gjerne høre fra deg.

NØTTERØY: 21. oktober skal cirka 550 elever ved Nøtterøy videregående skole ta en jobb i stedet for en vanlig undervisningsdag. Målet er å tjene minst 450 kroner som skal gå til en god sak.

– Vi hadde lyst til å støtte en dagsaktuell sak og hadde avstemming på skolen om det. 90 prosent av elevene hadde lyst til å samle penger til flyktninger i Syria, sier elevrådsleder Mikkel Bryne ved Nøtterøy videregående skole.

For å kunne gjennomføre solidaritetsaksjonen trenger elevene jobb for én dag.

Engasjement

– Noen klarer å skaffe seg jobb på egenhånd, men ikke alle. Vi ønsker å gi alle mulighet til å engasjere seg og være med på aksjonsdagen, sier elev Vilja Grinde Pettersen i styret til Akutt Hjelp.

Elevene etterlyser jobber som kan gjøres i løpet av en dag. Både hos private personer og bedrifter.

– Det kan være alt fra å rake løv, vaske vinduer eller stå i butikk, sier Vilja.

– Hvis det for eksempel er noen pensjonister som trenger å få gjort en jobb, kan de ta kontakt med skolen og leie en elev. Man får noe gjort, og samtidig støtter man en god sak, sier lektor Silje Rasting.

Hun mener at aksjonen også har oppdragende effekt.

LES OGSÅ: Samler penger til drift et helt år

– Det nytter

– Den bidrar til at elevene får bedre kunnskap om verden rundt seg og får en opplevelse av at det nytter å engasjere seg.

Pengene skal gå til flyktningleiren for syrere i Jordan og er øremerket til utdanning for barn og unge. Det er Flyktninghjelpen som driver leieren.

– Vi valgte Flyktninghjelpen fordi det er en anerkjent organisasjon som bruker så mye penger som mulig til flyktningene og ikke så mye til administrasjon, sier Vilja.

En representant fra Flyktninghjelpen kommer på besøk for å holde et foredrag for Nøtterøy-elevene i kulturhuset 20. oktober.

– Vi får også mulighet til å gå med deres bøsser. Så det er fint at folk er positive. Dette er engasjerte elever som ønsker å bidra, sier Rasting.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.