Gå til sidens hovedinnhold

– Da var historien over

Artikkelen er over 11 år gammel

NØTTERØY: – Da var historien over, konstaterer en trist Bergan-rektor, Vigdis K. Ramstad. I dag besøkte hun ruinene.

«Bergan skole står i brann!». «Skolen din brenner!». Vigdis Kittang Ramstad satt hjemme i stua i Vestskogen da meldingene  strømmet inn på mobilen hennes  lørdag kveld.

Del på Facebook

– Jeg kjørte rett av gårde. Dette måtte jeg få med meg. Da jeg nærmet meg Bergan  og så flammene, begynte jeg å skjelve, forteller Ramstad, som var rektor i 13 år ved  Bergan skole før dørene ble lukket våren 2004.

Vemodig stemning

Hun sluttet ved nyttår samme år, mens en inspektør fungerte som øverste sjef siste semester. Høsten 2004 startet elever og lærere  ved den nye storskolen på Oserød – med Vigdis K. Ramstad som rektor.

– Vi var glad for å begynne på ny skole, men det var i visshet om at flotte gamle Bergan skulle stå, sier Ramstad.

LES OGSÅ: – Vi har så mange minner herfra

Den ærverdige skolebygningen oppe på fjellet på Bergan ble reist i 1928. Tilbygget med det flate taket, som også ble totalskadd i brannen  lørdag, sto ferdig i 1960.

I 2004 solgte Nøtterøy kommune Bergan skole med områdene rundt for 19,8 millioner kroner til JM Byggholt. Ideen var å gjøre om SFO-bygningen og den gamle delen av skolen til leiligheter.  I etterkant har ny eier isteden søkt om å rive, noe politikerne i kommunestyret også har godkjent.

– Jeg visste jo at skolen skulle ned, men det var ikke meningen at det skulle skje på denne måten.  Jeg sto og så på brannen sammen med foreldre og gamle elever, og stemningen var vemodig, forteller Vigdis K. Ramstad.

Se bildene fra skolebrannen

Besøkte ruinene

Søndag var hun ikke alene om å besøke skolen igjen. Flere unge og eldre sto på fjellet rundt skolegården for å beskue ruinene.

– Trist, trist, trist. Det sitter mye historie og mange minner i veggene her, sier Vigdis K. Ramstad.


 

 Bli tilhenger av Tønsbergs Blad på Facebook: 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.