Det er ingenting å si på oppmøtet i kommunestyresalen på Nøtterøy. På møtet får naboene informasjon om planene om 450-550 nye boliger vest for dagens sentrum.

Før møtet gikk et fakkeltog med motstandere fra Borgheim skole til Tinghaug.

Der møtte de ordfører Jonstang med slagordet «Vi vil ha skog og jord!». Nå gir ordføreren og administrasjonen informasjon til de ca. 200 frammøtte.

LES OGSÅ: Ett skritt nærmere Borgheim-bygging

Del på Facebook

– Skader Nøtterøys sjel

Elisabeth von Krogh, som er med i aksjonsgruppa som kjemper mot utbyggingen, sier det slik:

– Nøtterøys sjel vil bli skadet, og Nøtterøy vil bli forandret for all fremtid dersom planene gjennomføres. Nøtterøys karakter er at vi har jorder, knauser og kystlinje. Det er det vi er glade i, og det er det vi vil kjempe for, sier hun til tb.no.

LES OGSÅ: Bremser ikke boligbyggingen

Planlagt

Mandag trådte en gruppe på 32 personer sammen på Borgheim skole.
Initiativtaker Tor Asbjørn Bjørnstad sier til Tønsbergs Blad at målet er prøve stoppe de omfattende planene som raserer øyas beste landbruksareal, skog og natur og fritidsområder.

– Vi har valgt et arbeidsutvalg som skal jobbe raskt, sier Bjørnstad.

Torsdag kveld var det også et stort informasjonsmøte hvor planene for Borgheim som inngår i rulleringen av kommuneplanen ble presentert.

Bjørnstad synes Nøtterøy kommunen mangler en visjon når de nå raserer attraktive områder for befolkningen.

LES MER: Vil ta hele boligkvoten

Beskytt 100 meterskogen

– Se bare på skolene som har hatt tilgang til fine områder. Nå skal de “gjerdes “ inne av en støyende, forurensende vei.

Vi er også fortørnet over at kommunen vil hogge ned skog mot Hella. Vi kaller den 100 meterskogen, og starter nå aksjonen “Beskytt 100-meterskogen”, og ber folk melde seg inn, sier Bjørnstad.

Motstanden øker

Tønsbergs Blad har de siste dager fått mange telefoner og e-mail fra bekymrede nøttlendinger som synes det blir for store inngrep i Borgheim-området.

LES MER: Naboer frykter for idyllen

Landbrukslaget har utallige ganger vært bekymret for angrepene på jorda, og nå kommer mange som er bekymret for boligeksplosjon, økt trafikk og tap av flotte tur- og rekreasjonsområder. En aksjonsgruppe er som nevnt allerede i gang med å jobbe mot planene, og venter stor oppslutning.

På Borgheim bor et snaue 300 personer. Med 500–600 nye boliger i nærheten blir det en liten “by” på ca. 2500.

FØLG TØNSBERGS BLAD PÅ FACEBOOK: