Gå til sidens hovedinnhold

Tre på topp med super-karakterer

Artikkelen er over 7 år gammel

Etter at jentene har toppet resultatstatistikken på Nøtterøy videregående skole i flere år, var det guttas tur denne gang.

NØTTERØY: Bedre går det nesten ikke an å gjøre det: Fredrik Feyling og Eirik Holm Fyhn fikk begge 5,9 i snittkarakter på vitnemålene de fikk utdelt under skolens høytidelighet for avgangselevene i Nøtterøy kulturhus i går. De ble bare knepent slått av Eivind Lie Andreassen, med råsterke 5,95.

– På Nøtterøy videregående skole er det lov til å være flink, sa rektor Anita Eikeland Larsen før hun overrakte alle tre guttene hvert sitt gavekort, samt en fin utgave av Snorres kongesagaer til Eivind.

De tre var slett ikke alene om å ha gjort det bra. Faktisk har årets avgangskull fra Nøtterøy VGS tidenes beste resultater på denne skolen.

– Dere som var oppe til muntlig eksamen vet også at det gikk veldig bra. Gjennomgangstonen hos sensorene som var her, var at nivået var veldig høyt, sa rektor fornøyd.

LES OGSÅ: Tysk + realfag = sant

Jevn jobbing

– Jobbe jevnt, er Eivind Lie Andreassens svar på spørsmålet om hvordan man klarer å få nesten seks i snitt.

– Det starter vel ikke på videregående egentlig, istemmer Fredrik Feyling.

– Dessuten er det viktig å ha lest seg opp til timene og følge med i timen, mener Eirik Holm Fyhn.

Guttene er selvfølgelig gode i alt, men foretrekker realfag. Så var det da også i norskfag at sekseren glapp for dem alle tre. Men det betyr lite, uansett kan de nå velge og vrake på veien videre i utdanningsløpet.

LES OGSÅ: Eksamensnerver? Slik stikker du av med knallkarakterer

Til NTNU

– Jeg skal et år på folkehøyskole, så skal jeg studere til dataingeniør på NTNU, forteller Eivind.

Også Fredrik skal innom folkehøyskole før kursen går til Trondheim og ingeniørstudier også for ham. Mens Eirik like godt drar rett til trønderhovedstaden og sivilingeniørstudiet i matte og fysikk.

Alle tre ser de tilbake på årene på Nøtterøy VGS med glede. År som også har gitt plass for fritidsinteresser, russejobbing og litt festing i ny og ne.

– Mange gode lærere her, mener Fredrik.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.