Kjør debatt!

Møteleder Richard Fossum håper at mange av deltagerne får lyst til å si noe under kveldens debatt i Oseberg kulturhus. Her sammen med arrangør Ulf Dahl fra Velforeningenes fellesråd i Tønsberg.

Møteleder Richard Fossum håper at mange av deltagerne får lyst til å si noe under kveldens debatt i Oseberg kulturhus. Her sammen med arrangør Ulf Dahl fra Velforeningenes fellesråd i Tønsberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: Tunnel eller bru? Vestfjord eller Ringvei? I morgen har du sjansen til å lære eller erklære hva du mener.

DEL

– Jeg har en sterk følelse av at det kommer til å bli mye folk, sier Richard Fossum, som er styreleder i Valhalla vel og med i arbeidsgruppa for Velforeningenes fellesråd på Nøtterøy.

Richard Fossum er møteleder på folkemøtet på Oseberg kulturhus i morgen, som arrangeres av velforeningene på Nøtterøy og i Tønsberg.

– Det viktigste er at vi får til en god dialog, og at folk i salen får slippe til. Jeg håper folk som sitter i salen får lyst til å si noe, sier Fossum.

LES OGSÅ: – Hysj! Nå må vi lytte

Må balansere debatten

Han har merket seg engasjementet fra tilhengerne av Vestfjord-forbindelse.

– De mobiliserer foran dette møtet, og det er fair. Det er verre hvis folk har sterke meninger, men blir sittende passive. Det blir min oppgave å balansere det, så ikke en av leirene får dominere debatten, sier Fossum.

Fossum venter seg både sterke meninger og sterke følelser i løpet av debatten. Tilhengerne av Vestfjord-forbindelsen har allerede markert seg i debatten som har gått siden Statens vegvesen la fram sine konklusjoner om nytt transportsystem i november i fjor.

LES OGSÅ: Vestfjord-tilhengere kritiske

Vestfjord-nei

Statens vegvesen levner lite håp for en Vestfjord-forbindelse, og karakteriserer den som den minst aktuelle alternaitvet. Derimot konkluderte Vegvesenet med at bru fra Kaldnes til Korten er den beste fastlandsforbindelsen.

Fylkesmannen var tidlig ute og advarte mot bru og vei så nært opptil Ramsar-området på Korten.

Leder i hovedutvalg for samferdsel i Vestfold, Kåre Pettersen (V) har flere ganger pekt på at ilandføring av bru på Smørberg er bedre enn på Korten, fordi det ikke kommer i konflikt med Ramsar-området og verneområder rundt Slottsfjellet.

Tønsbergs Blad vil være til stede på torsdagens møte, og overfører live på tb.no.

LES MER: Asbjørn Abrahamsen viser nye tegninger av brua

Artikkeltags