Gå til sidens hovedinnhold

Tenåring siktet for voldtekt av eldre kvinne

Artikkelen er over 6 år gammel

En mann i slutten av tenårene er siktet for overfallsvoldtekten av en kvinne i 80-årene på Teie på lørdag.

NØTTERØY: – Det er klienten min lettet over. Hun imøteser politiets videre etterforskning, sier offerets bistandsadvokat Siv Elise Kvamsdal.

Kvamsdal sier kvinnen etter omstendighetene har det bra.

Siktet i avhør

Mannen som nå er siktet for voldtekten ble først oppsøkt av politiet i forbindelse med en rundspørring på søndag. Han ble avhørt igjen på politistasjonen på mandag, og i løpet av avhøret bestemte politiet seg for å endre mannens status fra vitne til siktet.

Mannen er hjemmehørende i Tønsberg-området.

– På bakgrunn av avhøret, sammenholdt med annen informasjon vi har i saken, mener vi det er skjellig grunn til å mistenke ham for å ha begått denne voldtekten, sier politiadvokat Lise Dalhaug.

Hun kan ikke si konkret hvilke opplysninger som førte til at mannen ble siktet, men det dreier seg om informasjonen han har gitt, sammenholdt med informasjon fra vitner, fornærmede og annen informasjon i saken.

Video og DNA

Politiet er i en tidlig fase av etterforskningen og låser seg ikke til en teori, men det blir blant annet sikret en DNA-profil av mannen og trafikkdata fra hans telefon blir gjennomgått for å kartlegge hvor han var da voldtekten skjedde. Det blir også hentet inn videoer fra overvåkningskameraer i området.

Politiet har ennå ikke bestemt om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling. Det vil trolig vurderes på tirsdag, og mannen vil i så fall bli fremstilt for fengsling på onsdag.

Mannen er siktet for voldtekt, men den seksuelle omgangen han mistenkes for er ikke samleie.

Ønsker flere vitner

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med alle som har vært i området rundt undergangen ved Kirkeveien/Øygårdsveien og i området rundt mot Shell på Teiehøyden og Hageland i perioden fra 11.15 og 11.45 på lørdag.

– I utgangspunktet ønsker vi å snakke med alle som har vært i området den halvtimen. En liten opplysning kan ofte være veldig viktig, uten at den enkelte tenker på det. Det er ikke nødvendig å vurdere om det man har sett er interessant eller ikke – den vurderingen kan vi gjøre, sier Dalhaug.

Mannen som er siktet hadde i går ettermiddag ikke fått oppnevnt forsvarer, og han er heller ikke avhørt etter at han fikk endret status.

LES OGSÅ: 

■ – Dette er tragisk
■ – Jeg vet at det finnes seksuell vold mot eldre, men de kommer sjelden til oss
■ Kvinne i 80-årene skal ha blitt overfalt og voldtatt

Tb.no kommer tilbake med mer!