NØTTERØY: Ulykken skjedde på Brattåsveien, ikke langt fra krysset med Torbjørnrødveien, like før skolestart torsdag morgen.

Den 11 år gamle jenta ble sannsynligvis rygget på av en lastebil på sykkelstien.

Utover ettermiddagen og kvelden samlet venner og bekjente seg ved ulykkesstedet for å minnes jenta og legge ned blomster og tenne lys. Også i Nøtterøy kirke og i idrettshuset på Tømmerholt kunne berørte og andre som ønsket å minnes jenta samles.

Flere hadde skrevet hilsener til jenta og lagt dem sammen med blomstene.

– Savner deg

«Jeg håper det går bra, du var en snill venn.», skriver en.

«Hvorfor måtte du dø i dag, så ung? Sånne som deg skulle aldri dø! Savner deg.», skriver en annen.

«Du var oss alle så inderlig kjær», står det på et annet brev.

Det er omtrent 200 elever ved Brattås skole, og stedet der ulykken skjedde er en mye brukt skolevei. Det ligger også en stor barnehage like ved skolen. Da ulykken skjedde var mange elever på vei til skolen, og flere passerte stedet da ulykken skjedde eller i minuttene etterpå.

– Vil trenge hjelp

Kommuneoverlege Tore Arne Marthinsen på Nøtterøy tror mange av elevene på Brattås skole vil trenger hjelp de nærmeste dagene.

– Det er sikkert noen som kommer til å sove dårlig i noen netter. Dette har vært en sterk opplevelse for mange, helt sikkert, sier han.

LES OGSÅ: Jente (11) omkom i trafikkulykke på Nøtterøy

Viktig å snakke

Marthinsen sier det er vanlig at folk som har opplevd en dramatisk hendelse får en reaksjonen i dagene etterpå.

– Det er vanlig at reaksjonen kommer etter en dag eller to eller tre. Det er nok flere som kommer til å trenge hjelp litt senere.

Hva slags reaksjon man får, kan variere veldig.

– De minste har ofte lettere å komme over sånne ting. Jo større man blir, jo mer tenker man over det. En vanlig reaksjon er at man ikke får sove om nettene, sier kommuneoverlegen.

LES OGSÅ: – Ta tidlig kontakt, ikke unngå dem som er rammet

Åpen kirke

Kommunens kriseteam hadde torsdag morgen og formiddag samtaler med elevene i jentas klasse og andre elever på Brattås skole.

Nøtterøy kirke er åpen for alle torsdag kveld, og berørte av ulykken samles på idrettshuset på Tømmerholt fra klokken 18 til klokken 20. Kirken vil også være åpen fredag fra 14 til 19, og det flagges på halv stang.

– Det blir ingen vanlig skoledag på Brattås i dag. Alle barn som er på skolen blir fulgt opp og ivaretatt av personalet. Foresatte som ønsker å være sammen med barna på skolen er velkommen til dette, skriver skolen på sine hjemmesider.

– Snakk med barna deres

Også på andre skoler, er det satt i gang tiltak.  Rektor André Fürst Aune ved Teie skole sendte torsdag en tekstmelding der han oppfordret alle foreldre til å prate med barna om ulykken.

– Skolen ønsker at dere foresatte tar en samtale med barnet deres om denne hendelsen i ettermiddag, skriver Aune i en SMS sendt til alle foreldre og foresatte kl. 13 torsdag.

Han skriver også at skolen tar kontakt med foresatte dersom det er elever som har behov for ekstra oppfølging i ettermiddag og kveld. Videre har han forberedt lærerne på at det blir samtale om ulykken i klassene i morgen, dersom det er behov for dette.