Gå til sidens hovedinnhold

Anders Behring Breivik siktet for begge forhold

Artikkelen er over 9 år gammel

Oslo (NTB): Anders Behring Breivik (32) er siktet for både Oslo-bomben og Utøya-skytingen.

Han er siktet i henhold til straffelovens paragraf 147a om terrorhandlinger.

Del på Facebook

32-åringen ble pågrepet fredag etter å ha skutt og drept minst 84 personer på Utøya og detonert en bombe ved regjeringskvartalet som tok sju menneskeliv.

Siktelsen innebærer en strafferamme på inntil 21 års fengsel. 32-åringen ble pågrepet fredag etter å ha skutt og drept minst 84 personer på Utøya og detonert en bombe ved regjeringskvartalet som tok sju menneskeliv.

Begge tallene er fortsatt usikre, og det søkes etter flere omkomne ved Utøya. Politiet har heller ikke oversikt over hva som eventuelt kan være i de ødelagte bygningene i

Regjeringskvartalet. Politiet opplyste derfor på en pressekonferanse i Oslo lørdag morgen at man ikke kan utelukke at antall drepte kan bli høyere.

Saken er omfattende, understreket politiet. Riksadvokaten har beordret Oslo politidistrikt til å ha fullt ansvar for etterforskningen av begge sakene. Arbeidet med å etterforske skader, foreta tekniske undersøkelser og identifisere de drepte vil ta lang tid, opplyste politiet.

Kjerneområdet for eksplosjonen vil ikke bli frigitt før politiet har full oversikt over området. Politiet kunne også bekrefte lørdag at Anders Behring Breivik har synspunkter på høyresiden i politikken, og politiet kalte ham kristenfundamentalist.

Breivik ble pågrepet av politiets spesialtropp. Politiet beslagla da en maskinpistol. Fram til lørdag morgen hadde han sittet i uformelle samtaler med politiet, men dette vil utover dagen lørdag gå over til formelle avhør.

Politiet kunne lørdag morgen ikke si om Breivik har fått oppnevnt forsvarer. (©NTB)