Brukte 220.000 på seminar– så kuttet de 104 stillinger

AVVIKLER I TØNSBERG: Sykehuspartner arrangerte seminar med gratis alkohol for lederne, samtidig som mange ansatte fikk beskjed om at de var overtallige. Foto: Kirvil Håberg Allum

AVVIKLER I TØNSBERG: Sykehuspartner arrangerte seminar med gratis alkohol for lederne, samtidig som mange ansatte fikk beskjed om at de var overtallige. Foto: Kirvil Håberg Allum

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Kort tid før 104 stillinger skulle kuttes, brukte lederne 220.000 kroner på seminar med gratis alkohol til alle.

DEL

Det var i begynnelsen av august at 71 ledere i Sykehuspartner var samlet til seminar med overnatting, mat og fri drikke på Rica Park hotell i Sandefjord.

Tre uker senere vedtok styret å kutte over 100 stillinger i bedriften. Vedtaket innebar blant annet at avdelingen i Tønsberg, med 38 ansatte, legges ned.

Del på Facebook

Reagerer

Tønsbergs Blad har snakket med en kilde som reagerer sterkt på at toppledelsen i Sykehuspartner inviterte seg selv og øvrige ledere på en kostbar samling med fri alkohol i omtrent samme åndedrag som de ansatte fikk beskjed om at jobbene deres sto i fare.

Gratis

Direktør Arild Gjerdseth forsvarer prioriteringen.

– Vi var i en situasjon der vi hadde ansatt nye ledere og hadde behov for å bli bedre kjent, blant annet å diskutere strategi. Jeg står inne for at det var viktig og riktig å samles, ikke minst fordi vi sto foran store endringer, sier Gjerdseth.

Han tar imidlertid selvkritikk på at deltakerne fikk gratis alkohol hele kvelden.

– De fikk en aperitiff og vin til maten. Vanligvis betaler man selv etterpå, men vi ble sittende ute ved grillen og hygge oss, og jeg må bare vedgå at det glapp for meg. Jeg glemte å gi beskjed om at drikke resten av kvelden måtte betales av den enkelte, og dermed ble i stedet alt av drikke satt på fellesregning. Det tar jeg selvkritikk på. Det er selvsagt ekstra viktig å ha gode rutiner på dette siden det er offentlige midler, og jeg synes det er vondt at det glapp, sier Gjerdseth.

– I ettertid har jeg diskutert saken med lederne for virksomhetene våre, og vi valgte straks å innføre tydeligere rutiner på dette, legger han til.

– Utartet ikke

Gjerdseth understreker at kvelden ikke på noen måte ble noen fyllefest.

– Jeg føler ikke at det utartet. I stedet for det vanlige, to-tre glass, ble det kanskje fire-fem glass på hver og én. Barregningen endte på 46.000 kroner, opplyser direktøren.

Avslutter om en måned

Sykehuspartners avdeling i Tønsberg avvikles 1. februar. Til sammen har bedriften kuttet 104 stillinger de siste månedene.

– Det har vært en tøff prosess, men vi har heldigvis unngått å si opp noen. Avgangene er løst ved sluttpakker og naturlig avgang. Vi innførte ansettelsesstopp i mars, og det har løst mye, forteller direktør Arild Gjerdseth.

Mange av de ansatte i Tønsberg har fått tilbud om og takket ja til jobb i andre avdelinger i Sykehuspartner, blant annet i Drammen.

– Vi får nå større og sterkere fagmiljøer, og det tror jeg også de ansatte synes er positivt. I en overgangsperiode på halvannet år tilbyr vi dem overgangsordninger, slik at noe av reisetiden inngår i arbeidsdagen, sier Gjerdseth.

Noen ansatte vil fortsatt ha base i Tønsberg, ikke i bedriftens nåværende lokaler, men på sykehuset.

FØLG TØNSBERGS BLAD PÅ FACEBOOK:

Artikkeltags