Dette er årets motebutikk

Daglig leder ved LandRomAntikk, Laila Frøystad, heiser blomstene i været i det hun mottar den gjeve prisen for årets motebutikk i Vestfold. Butikken går nå videre til en nasjonal finale, hvor hun konkurrerer mot vinnere fra andre norske fylker.

Daglig leder ved LandRomAntikk, Laila Frøystad, heiser blomstene i været i det hun mottar den gjeve prisen for årets motebutikk i Vestfold. Butikken går nå videre til en nasjonal finale, hvor hun konkurrerer mot vinnere fra andre norske fylker. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: Oslo Fashion Awards tok turen innom Tønsberg tirsdag kveld for å kåre vinneren av årets motebutikk i Vestfold.

DEL

Konkurransen var sterk, men det var mote- og interiørbutikken LandRomAntikk som stakk av med seieren under Oslo Fashion Awards tirsdag kveld. 

– Vi har valgt å følge vår visjon og være tro mot oss selv, sier daglig leder i LandRomAntikk, Laila Frøystad i etterkant av prisutdelingen. 

Fra lokal til nasjonal kåring

Det var 14 Tønsberg-butikker som var med i konkurransen om å bli årets motebutikk, via nominasjoner. Vinneren blir sendt videre til en nasjonal kåring i Oslo. 

– Det er fag og kompetanse som teller, sier leder av Oslo Fashion Awards, Jan Schüssler, om konkurransen. 

Fra Tønsberg sentrum stilte butikkene LandRomAntikk, Gant Store, Fretex, Husfliden, Olins, Liv's Corner, Skjelland, Pelsatelieet og To små Nøster. 

I tillegg stilte butikkene Bastone i Stokke, Wivis Parfymeri og veskebutikk på Revetal, Frisk Bris på Nøtterøy, Anettes Hobbygleder på Nøtterøy og Drømmedama på Nøtterøy. 

– Da jeg så hvem konkurrentene var, hadde jeg ikke store forhåpninger om at vi kunne vinne, sier Laila Frøystad. 

LES OGSÅ: Viste seg fram blant de beste

– Dette overrasket meg

Da LandRomAntikk ble ropt opp som prisvinner i kategorien Årets Motebutikk, var overraskelsen stor hos butikkledelsen, og det til tross for at de var med på konkurransen i fjor også. 

– Sånt kommer alltid overraskende på, særlig siden det var så mye fint som ble vist fram. Det var jo ingen nedtur ikke å vinne i fjor, men kvelden blir ekstra spesiell når jeg vet at vi skal få vise fram våre merker nasjonalt, forklarer Frøystad. 

Butikken startet opp som nettbutikk i 2004, og i 2009 åpnet de butikk i Nedre Langgate. 

Ifølge Frøystad beskrev juryen butikken som grensesprengende og nyskapende, hvor nytt i kontrast med det gamle fører til butikken fortjener seier. 

– Vårt motto er at kontraster som møtes er spennende, det har det vært siden dag én, sier Frøystad. 

LES OGSÅ: (TB +) Slik kler du deg trendy i høst

Motevinner – men ingen motebutikk

Som seg hør og bør ved en prisutdeling med mote som kategori, stilte alle deltakende butikker med modeller på catwalken, som viste fram deres klær. LandRomAntikk presenterte 50-tallskjoler, og holdt på den måten fast i sin visjon. 

– Vi har aldri siktet til å være en fashionbutikk. Vi har fine klær og fint interiør, men vi følger ikke trender, sier hun. 

Etter nyttår skal LandRomAntikk konkurrere med vinnende butikker fra andre norske fylker om å bli Norges beste motebutikk for året 2012. 

– Det er viktig for oss å ikke la oss påvirke av hva andre butikker har å by på, men heller være trygge på oss selv, sier Frøystad om den nasjonale konkurransen. 

ANBEFALTE SAKER PÅ TB.NO:

Skal bygge nok et vikingskip

Økonomer mener bomveien blir altfor dyr

62-åring fra Nøtterøy savnet på Kreta

Artikkeltags