Gå til sidens hovedinnhold

Dopet ned kvinnen som ammet barnet hans

Artikkelen er over 6 år gammel

Mens familien var på tur til badeland, helte 44-åringen dop i isteen til den ammende moren.

TØNSBERG: Hendelsen skjedde på Drammensbadet sommeren 2013. 44-åringen, som nå er bosatt på Nøtterøy, var på tur til anlegget for å ha samvær med sin sønn på fire måneder.

Mens de var inne på anlegget, kjøpte 44-åringen en iste til kvinnen. Kvinnen drakk isteen, og begynte etter hvert å føle seg sløv. Det viste seg at det hun trodde var sukker – i virkeligheten var rusmiddelet ecstasy. I retten forklarte kvinnen at hun begynte å føle seg uvel, og at hun ikke klarte å snakke skikkelig. Da hun spurte 44-åringen hva det var i isteen, sa han ifølge dommen at det ikke var noe farlig, bare «Molly» (ecstasy).

De tre dro etter hvert til mannens bolig i Tønsberg. Kvinnen forstod at hun i den tilstanden ikke kunne amme sønnen, og sendte mannen ut for å kjøpe morsmelkerstatning. Kvinnen ble innlagt på sykehuset over natten, og gitt intravenøs motgift.

Nærmere analyseresultater viste at kvinnen var gitt en dose som tilsvarte nærmere fem gagner straffbarhetsgrensen for promillekjøring. I retten kom det ikke frem hvorfor 44-åringen dopet ned kvinnen, men retten la vekt på at kvinnen hadde fått i seg en betydelig mengde stoff, og at handlingen fremstod som uprovosert.

Som følge av denne hendelsen ble mannen også ilagt besøksforbud overfor kvinnen. Dette brøt han ved flere anledninger, da han gjentatte ganger ringte til kvinnen i månedene som fulgte.
Mannen er i Tønsberg tingrett dømt til betinget fengsel i 30 dager, med en prøvetid på to år. Han må også ut med en bot på 10.000 kroner, samt saksomkostninger på 5000 kroner.