– Overfor politiet har kvinnen forklart at hun ga ham en dødelig dose medikamenter, og at det skjedde etter avdødes eget ønske, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling til Tønsbergs Blad.

Det skal ha vært heroin i den siste sprøyten enken satte på mannen sin.

– Vi vurderer det slik at drapet ble begått med avdødes samtykke, sier Dalhaug Øhrling.

Ikke obdusert

Den 62 år gamle mannen hadde da vært syk lenge. Personer i bekjentskapskretsen forteller at mannen mot slutten av livet sitt hadde voldsomme smerter. Han skal ha sagt at det var som om rotter gnagde rundt i magen hans.

Politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling bekrefter at politiet allerede på tidspunktet for dødsfallet var klar over at mannen døde av en overdose medikamenter. Mannen ble ikke obdusert.

Hemmelig

Både etterforskningen, siktelsen, pågripelsen og varetektsfengslingen har vært utført i dypeste hemmelighet.

Enka ble for halvannen uke siden varetektsfengslet i Tønsberg tingrett. Kjennelsen ble hemmeligstemplet, og forhandlingene underlagt referatforbud.

– Saken ble unntatt offentlighet både på grunn av faren for bevisforspillelse, og av hensyn til personene rundt de involverte, sier politiadvokat Øhrling.

Det var nye opplysninger i saken som fikk politiet til å mistenke enken for å ha begått drapet.

Våpen

Nærstående til paret forteller til Tønsbergs Blad at politiet har avhørt både naboer og bekjent. Politiet har foretatt undersøkelser av huset minst seks ganger. Blant annet skal det være beslaglagt et lovlig jaktvåpen. Dokumenter er også beslaglagt. Huset er plombert av politiet.

Advokat Hans Petter Pedersen representerer kvinnen. Han ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunktet.

Den drapssiktede kvinnen sitter på isolasjon med brev- og besøksforbud. Hun er avhørt formelt to ganger.

Pedersen tror kvinnen vil bli løslatt når fengslingsperioden utløper denne uken.

– Bakgrunnen for varetektsfengslingen er fare for bevisforspillelse, og det er det ikke fare for lenger, slik jeg ser det, sier han til NTB.