Flere drept ved flyplass i Bulgaria

Det steg kraftig røyk opp fra flyplassen etter eksplosjonen.

Det steg kraftig røyk opp fra flyplassen etter eksplosjonen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

BURGAS: Bulgarsk politi bekrefter at eksplosjonen i det populære turistområdet Burgas i Bulgaria onsdag kveld var et terrorangrep.

DEL

Onsdag kveld er omstendighetene rundt busseksplosjonen i byen uklare, men ifølge NRK bekrefter bulgarsk politi at eksplosjonen var et terrorangrep, ifølge Sofia News.

Et øyenvitne sier til israelsk militærradio at det trolig var en selvmordsbomber som detonerte bomben ved inngangen til en buss, ifølge Reuters. Andre rapporter går ut på at noen kastet en sprengladning mot bussen, eller at bomben var plassert i bagasjerommet.

Siste oppdatering på antall drepte er fem. Flere av de drepte skal være ungdommer. I tillegg skal et tyvetalls personer skal være skadet, flere av dem kritisk. Blant de skadede skal det være barn og gravide kvinner, skriver VG Nett.

Den statlige radiostasjonen BNR rapporterer om at eksplosjonene skal ha rammet tre busser med israelske turister om bord. De israelske turistene landet på Burgas lufthavn i 17-tiden lokal tid, og bussene skulle frakte dem videre til Sunny Beach, melder NRK.

Flyplassen er stengt etter eksplosjonen, og fly omdirigert til flyplassen i Varna.

Alle de store, norske charterselskapene flyr til Burgas-flyplassen, før pakketuristene reiser videre til ulike destinasjoner, opplyser VG Nett.

– Rolig stemning

Alexander Knudsen og Martin Alexander Wivestad fra Tønsberg landet på flyplassen i Burgas tirsdag kveld, og er nå på populære Sunny Beach.

– Her er stemningen veldig rolig. Vi har ikke hørt noe om eksplosjonen her vi er, sier Knudsen til tb.no.

Sunny Beach ligger en halv times kjøretur unna flyplassen.

Flere tusen nordmenn i området

Det er flere tusen nordmenn i området i Bulgaria der minst fire mennesker ble drept og flere andre såret onsdag.

– Vi har ikke mottatt noen meldinger om at noen at noen nordmenn er rammet av eksplosjonen, men vi følger opp saken gjennom vår ambassade i Bulgaria. Vi vil oppfordre nordmenn i området til å følge de råd som blir gitt av lokale myndigheter, sier pressevakt Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til NTB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken