– Når man trener produserer kroppen endorfin, som gjør deg lykkelig. Over tid gjør dette at du blir glad i å trene, sier Aida Gjølberg, instruktør for løpegruppen til Puls Tønsberg.

Løpegruppen til Puls har lang erfaring med det å starte på null og bygge seg opp etter hvert. Gjølberg anbefaler at du forlater komfortsonen ettersom du begynner å komme i form.

– Jeg synes det er deilig å trene intervaller, slik at du får pumpet opp gladhjertet og kjent litt på pulsen, sier Gjølberg.

Koster ingenting

Instruktøren har et par tips til gode områder å dra til.

– Eikskogen har et ypperlig terreng, der det for det meste er flatt, forteller Gjølberg.

Og på vinterstid med mye glatt føre og isete fortau, kan man dra ut til travbanen.

– Vi trener ofte på travbanen på vinteren, hvor de har en perfekt tilrettelagt bane til blant annet intervaller, sier Gjølberg.

LES OGSÅ: Finn treningssenteret som passer deg best

Du blir avhengig

Hun mener at etter å ha trent i en stund, vil du bli avhengig av det og faktisk få lyst til å trene mer.

– Holder du av én time av gangen, to til tre dager i uken, vil det være bra nok for å holde ut i lengden, sier Gjølberg.

Variasjon i treningsmetodene kan gjøres så enkelt som å sette seg på en sykkel eller samle en gjeng som blir med på tur, slik at det å trene blir sosialt og gøy.

Tjukkasene gir seg ikke

Tjukkasgjengen har hatt juleferie, men mandag 7. januar startet de opp med turgåingen igjen.

– Det er så deilig å komme seg ut i frisk luft for å gå tur. Ikke minst gir det en positiv innvirkning på humøret, men også i kropp og sjel gjør det godt med en gåtur, sier Ellen Styrerud.

Gjengen møtes på Olsrød park hver mandag, onsdag og fredag og det blir stadig flere turgåere. Styrerud forteller at det vanligvis stiller opp 20-25 glade mennesker som er klare for tur.

– Vi er ute og går i all slags vær, med toppluer, refleksvester og godt humør, sier Styrerud.

Noen stiller med piggsko eller brodder, andre med kalosjer. Styrerud forklarer at man ikke behøver det mest fancy utstyret for å gå tur på vinteren, men brodder og kalosjer kan man få tak i for en billig penge.

– Utstyr har ikke noe å si, målet er at vi skal gå fra å være tjukkaser til å bli kjekkaser, sier Styrerud.